Ανακλήθηκε η έγκριση για την υπογραφή των συμφωνιών με τη Σαουδική Αραβία

Η Επιτροπή Εξοπλισμών ανακάλεσε την Παρασκευή την έγκριση που είχε δώσει για την υπογραφή των συμφωνιών με τη Σαουδική Αραβία και αυτή είναι η πρώτη φορά που αναιρεί έγκριση που έχει δώσει σε διακρατική συμφωνία.

Η απόφαση, που είναι γνωμοδοτική και όχι δεσμευτική, ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ η ΝΔ απείχε από τη διαδικασία. “Εμείς σε κακοπαιγμένο θέατρο για να κρύψει το σκάνδαλο που αποκαλύψαμε δεν μετέχουμε”, σχολίασε ο βουλευτής Κώστας Τασούλας, αναφερόμενος στη στάση που κρατά το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι στήριξαν την άρση της προηγούμενης απόφασης της Επιτροπής εξαιτίας του ψηφίσματος της Ευρωβουλής για εμπάργκο πώλησης όπλων προς τη Σαουδική Αραβία, αλλά και όσων αποκαλύφθηκαν για τους χειρισμούς του Πάνου Καμμένου, όπως δήλωσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

“Ο Υπουργός είναι πολιτικά έκθετος. Πρόκειται για μία πολιτική ήττα της κυβέρνησης και προσωπικά του Υπουργού”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχαρόπουλος, διαβεβαιώνοντας ότι τα δύο κόμματα δεν πρόκειται να συμφωνήσουν και σε καμία άλλη συμφωνία που θα προτείνει ο Υπουργός Άμυνας καθώς πλέον δεν του έχουν καμία εμπιστοσύνη.

“Διορθώσαμε ένα λάθος”, δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, προσθέτοντας πως “κάναμε αυτοκριτική για τη στάση του κόμματος και της κυβέρνησης”.

 

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: