Ανακάλυψα ότι ο σύντροφός μου ντύνεται με γυναικεία ρούχα…

Η 48χρονη Μένη ρωτά

Ήμουν με κάποιον 8 χρόνια και στα 6 χρόνια ανακάλυψα ότι ντύνεται και έχει επαφές με άντρες. Στα 3 χρόνια που ήμασταν μαζί, γίνανε διαφορά. Μέσα σε αυτά ήταν να πάρω ναρκωτικές ουσίες για να μπορέσω να μπω στον κόσμο του.  Όμως ήταν κάτι που έγινε από πίεση. Ξαναχωρίσαμε. Εδώ και 1 μήνα είμαστε ξανά μαζί προσπαθώντας χωρίς ναρκωτικά να ανταλλάξουμε ρόλους. Όμως  για μένα είναι δύσκολο γιατί δεν έχω ξεχάσει τα ψέματα και του είπα ότι θέλω χρόνο αλλά με πιέζει γιατί φοβάται ότι δεν τον θέλω. Ίσως έχει δίκιο… Του ζήτησα χρόνο. Είναι  παράλογο;  Έχω μπλοκάρει και από τη μια θέλω να φύγω αλλά από την άλλη θέλω να είμαι χαλαρή… Δεν ξέρω…

Στο ερώτημα απαντά η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Φρόσω Φωτεινάκη:

Στο μήνυμά σας περιγράφετε την επιθυμία του συντρόφου σας να ντύνεται με ρούχα του άλλου φύλου, αλλά και να έχει ερωτικές επαφές με άνδρες. Σε μια προσπάθεια δική σας να μπείτε στον κόσμο του, όπως αναφέρετε, αρχίσατε τις ναρκωτικές ουσίες, ώστε να ανταλλάσετε ρόλους. Τελευταία, προσπαθείτε να ανταλλάσσετε ρόλους, χωρίς την χρήση ουσιών. Αναρωτιέστε αν είναι παράλογο το ότι έχετε μπλοκάρει και ότι χρειάζεστε χρόνο.

Αρχικά, από τις ελάχιστες αναφορές που περιέχει το μήνυμά σας για τον σύντροφό σας, πιθανότατα μιλάμε για φετιχιστική παρενδυσία, μια παραφιλία όπου το άτομο αρέσκεται να φορά ρούχα του άλλου φύλου, διαδικασία που του προκαλεί έντονη σeξουαλική διέγερση ακολουθούμενη είτε από αυνανισμό είτε από συνουσία. Παράλληλα, αναφέρετε πως έχει αμφισeξουαλικό σeξουαλικό προσανατολισμό.

Η επιθυμία και η προσπάθειά σας να αποδεχθείτε και να μοιραστείτε τα ερωτικά θέλω του συντρόφου σας, φαίνεται πως σας έχουν ασκήσει τεράστια ψυχική πίεση. Οι παραφιλίες, καθότι προκαλούν καθήλωση στα ζευγάρια, μιας και ο παραφιλικός μπορεί να διεγερθεί μόνο ακολουθώντας την παραφιλία του, εν προκειμένω φορώντας τα ρούχα του άλλου φύλου, συχνά εξαντλούν ψυχικά τον παρτενέρ που δεν είναι παραφιλικός. Φυσικά, το τι μπορεί να συμβαίνει αναφορικά με την ψυχική ή και σeξουαλική υγεία του συντρόφου σας, παραμένει άγνωστο σε εμάς, που προσεγγίζουμε το θέμα αυτό μέσα από ένα εξαιρετικά σύντομο μήνυμα.

Αυτό που έχει αξία να κατανοήσετε είναι πως στο πλαίσιο της αυτοφροντίδας και του αυτοσεβασμού, καθένας από εμάς οφείλει να τοποθετεί τα όριά του εκεί όπου ξεκινά να νιώθει άβολα ή άσχημα με μια κατάσταση, χωρίς να πιέζει τον εαυτό του, πόσο μάλλον να τον βάζει σε καταχρήσεις «για να φανώ άνετη…». Από το μήνυμά σας γίνεται αντιληπτό πως είστε ένας άνθρωπος που έχει δυσκολευτεί ιδιαίτερα στο να βάλει τα όριά του, ένας άνθρωπος που έχει βάλει στην άκρη τον εαυτό του, ενώ έχει λειτουργήσει και αυτοκαταστροφικά.

Σας συστήνω να κοιτάξετε περισσότερο μέσα σας, να δείτε ποια είναι τα δικά σας θέλω, πού νιώθετε εσείς υγιής, ισορροπημένη και ευτυχισμένη, και να αφιερώσετε χρόνο δουλεύοντας με τον εαυτό σας με ειδικό ψυχικής υγείας.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Παρενδυσία: Το φετίχ των ανδρών που φορούν γυναικεία

Η ασφυξία ως μέσο σeξουαλικής διέγερσης. Παραφιλία.

Σαδισμός στο σeξ: Γιατί βρίσκουν ικανοποίηση στον πόνο;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: