Ανακάμπτει η οικονομία της Γερμανίας – Τι εκτιμά η κεντρική τράπεζα

Ενισχυόμενη από τα μέτρα δημοσιονομικής στήριξης που έλαβε η κυβέρνηση ως αντίδραση στην έξαρση του κορονοϊού, η γερμανική οικονομία ανακάμπτει και πιθανότατα η ανάκαμψή της θα συνεχιστεί στο δεύτερο εξάμηνο τους έτους, σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο της κεντρικής τράπεζας της χώρας (Μπούντεσμπανκ). «Στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, η οικονομική ανάκαμψη θα μπορούσε να συνεχιστεί», ανέφερε η κεντρική τράπεζα, προσθέτοντας ότι «σε αυτή θα συμβάλει και το πρόσφατο πακέτο στήριξης».

Η Μπούντεσμπανκ ανέφερε επίσης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι αναμένει πως η επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου λόγω της πανδημίας θα μειώσει το μεγάλο πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας, το οποίο έχει βρεθεί στο στόχαστρο κριτικής, τόσο εντός της ΕΕ όσο και από την αμερικανική κυβέρνηση, για την πρόκληση μακροοικονομικών ανισορροπιών.

Η Μπούντεσμπανκ προβλέπει τώρα ένα πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας κάτω από το 5% του ΑΕΠ για κάθε χρόνο έως το 2022 από άνω του 7% που διαμορφώθηκε πέρυσι.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: