Αναφορές ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο έμπιστος του Πούτιν που μετέφερε τη βαλίτσα με τα… πυρηνικά

Ο Βαντίμ Ζιμίν βρέθηκε σε μία λίμνη αίματος με μία σφαίρα στο κεφάλι , παραμονή των γενεθλίων του — Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν είναι νεκρός ή εάν βρίσκεται σε κώμα

Την παραμονή των γενεθλίων του, ο έμπιστος του Βλαντιμίρ Πούτιν που μετέφερε τον χαρτοφύλακα με τους πυρηνικούς κωδικούς, βρέθηκε μέσα σε μία λίμνη αίματος, με μία σφαίρα στο κεφάλι, στο σπίτι του κοντά στη Μόσχα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Kyiv Post», ο 53χρονος Βαντίμ Ζιμίν, απόστρατος συνταγματάρχης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε κώμα ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι υπέκυψε στα τραύματά του.

Στις 20 Ιουνίου, ο Ζιμίν εντοπίστηκε αιμόφυρτος από τον αδερφό του στην κουζίνα του σπιτιού του.

Την ίδια ώρα, ρωσικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο Ζιμίν προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Ο Ζιμίν είχε επιφορτιστεί με τη μεταφορά του χαρτοφύλακα που πάντα συνοδεύει τον πρόεδρο της Ρωσίας. Κατείχε τη συγκεκριμένη θέση από την εποχή του Μπόρις Γιέλτσιν.

Αν και για την κατάσταση της υγείας τους τα ρωσικά ΜΜΕ δεν δίνουν πληροφορίες, υπήρξαν φήμες, όπως υποστηρίζει ο γερμανικός ιστότοπος «Merkur» ότι μπορεί να είναι ήδη νεκρός.

Tην ώρα που ο αδερφός του τον βρήκε αιμόφυρτο, η σύντροφός του- γιατρός στο επάγγελμα- δεν ήταν στο σπίτι. Βρισκόταν στο νοσοκομείο, στο πλευρό των Ρώσων που τραυματίστηκαν πολεμώντας στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Τον βρήκε πεσμένο στο πάτωμα, μ΄ένα τραύμα στο κεφάλι και ένα όπλο δίπλα του, τύπου «Izh 79-9TM».

Ο αδερφός του φέρεται να βρισκόταν στο μπάνιο την ώρα που ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζιμίν βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό καθώς αντιμετωπίζει ποινική έρευνα για δωροδοκία με τον ίδιο να δηλώνει αθώος, όπως αναφέρει η ημερήσια εφημερίδα της Μόσχας, «Moskovsky Komsomolets».

Πάντως, πολλά ρωσικά ΜΜΕ γράφουν ότι ο Ρώσος συνταγματάρχης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει αφού είχε καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ με τον αδερφό του.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο φακός είχε απαθανατίσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλευρό του Βαντίμ Ζιμίν να κουβαλά τους πυρηνικούς κωδικούς, ενώ πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η παρουσία του χαρτοφύλακα θεωρείται συμβολική απειλή για τη Δύση.

Πούτιν και Ζιμίν εθεάθησαν στην κηδεία του υπερεθνικιστή πολιτικού Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι στη Μόσχα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: