Αναφορά 23 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση ή ανανέωση των συμβάσεων 5.500 πτυχιούχων του ΟΑΕΔ


Αναφορά κατέθεσαν 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη Γραμματέα της ΚΟ κ. Όλγα Γεροβασίλη με θέμα την  την παράταση ή ανανέωση των συμβάσεων των 5.500 πτυχιούχων του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών των υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα εξαιτίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα οι 23 βουλευτές καταθέτουν αναφορά προς τους Υπουργούς  Εσωτερικών, Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την Ανοιχτή Επιστολή του Σωματείου του Ειδικού Προγράμματος Πτυχιούχων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, στην οποία τίθεται το ζήτημα της παράτασης ή ανανέωσης των συμβάσεων 5.500 πτυχιούχων του ΟΑΕΔ.

«Ειδικότερα οι ανωτέρω πτυχιούχοι με την εμπειρία που διαθέτουν, ως εργαζόμενοι σε διάφορες υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα, μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της επείγουσας κατάστασης, που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας τη διάδοσης του κορονοϊού.

Εκ του λόγου αυτού είναι αναγκαία η παράταση ή η ανανέωση των συμβάσεων τους, ώστε το πολύτιμο αυτό επιστημονικό προσωπικό να επιστρέψει στις εργασίες του για να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που βιώνει σήμερα η χώρα μας» τονίζεται σε ανακοίνωση των βουλευτών.

Πολιτική

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: