Αν πας για μπάνιο το Σαββατοκύριακο πρόσeξε αυτόν τον λεκέ

Αν πας για μπάνιο το Σαββατοκύριακο πρόσeξε αυτόν τον λεκέ

Τι μας λένε οι ειδικοί ξανά και ξανά; (Τα λέει και η δική μας Beauty Editor, Χριστίνα Χρόνη, εδώ στο Queen.gr και την ακούμε ευλαβικά) Μας λένε να βάζουμε πάντα αντηλιακό πριν βγούμε στην παραλία και να το ανανεώνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του μπάνιου μας. Και τώρα που το Σαββατοκύριακο είναι προ των Πυλών και οι περισσότερες από εμάς μπορεί να βρεθούμε σε «θάλασσες και ακτές» είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς θα βγάλουμε τον λεκέ από αντηλιακό που μπορεί να σχηματιστεί πάνω στα ρούχα ή στο μαγιό μας αν κατά λάθος γίνουμε λίγο πιο απρόσεχτες στην εφαρμογή του.

Αρχικά θα χρειαστείς ένα ζευγάρι πλαστικά γάντια, μια πλαστική λεκάνη, 3-4 λεμόνια και λίγο υγρό απορρυπαντικό ρούχων. Στίβεις τα λεμόνια και μέσα στον χυμό τους μουλιάζεις για μισή ώρα το σημείο του μαγιό που έχει δημιουργηθεί ο λεκές. Όταν το αφαιρέσεις το ξεβγάζεις με όσο το δυνατόν πιο ζεστό νερό γίνεται και το πλένεις κανονικά ολόκληρο προσθέτοντας στην λεκάνη χλιαρό νερό και λίγο υγρό απορρυπαντικό. Τρίβεις καλά το σημείο , ξεβγάζεις επίσης με ζεστό νερό και το αφήνεις να στεγνώσει σε σκιερό μέρος. Αν δεν έχεις λεμόνια μπορείς να ανακατέψεις απορρυπαντικό σε σκόνη μαζί με νερό. Αφού σχηματιστεί μία πάστα, τοποθέτησέ την στο λεκέ και άφησέ την να μουλιάσει για 1-2 ώρες. Μετά βάλε πάλι στην λεκάνη λίγο υγρό για τα ρούχα με χλιαρό νερό, τρίψε με δύναμη στο σημείο του λεκέ και άπλωσέ το στην σκιά.

Tο επόμενο Σαββατοκύριακο που θα βρεθείς στην παραλία βάλε όσο αντηλιακό θέλεις και μην ανησυχείς για τίποτα, τώρα ξέρεις πώς να το καθαρίσεις!
 Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να αγοράζουμε παπούτσια στη μετά Covid-19 εποχή;

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: