Αμυράς: Φαινόμενα παραβίασης δικαστικών αποφάσεων συνεπιμέλιας με «πάτημα» τον κορονοϊό

Οι πρωτοφανείς συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα και σε έναν ακόμη τομέα, αυτόν που αφορά τα διαζευγμένα ζευγάρια, ή τα ζευγάρια που έχουν αποκτήσει τέκνα εκτός γάμου.

Έτσι, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αμυράς, έθεσε ως θέμα αναφοράς στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, το ζήτημα της συνεπιμέλειας αυτών των παιδιών.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι «λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης που ζούμε αυτήν την περίοδο, δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς γονείς, με αποκλειστική επιμέλεια, αυτοβούλως, να παύσουν να εφαρμόζουν τις δικαστικές αποφάσεις ή τις εκτελεστές συμφωνίες περί επικοινωνίας με το παιδί».

«Δεδομένου ότι ο επιστημονικός κόσμος ζητά και επικροτεί τη διατήρηση των σχέσεων του παιδιού με τους αγαπημένους του, έτσι ώστε η ανάγκη αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας του COVID-19 να μην σημαίνει και απομόνωση, ο Σύλλογος «Συνεπιμέλεια» ζητά στο πλαίσιο της φιλικής δικαιοσύνης, τα παιδιά να διατηρούν εξίσου σχέση και με τους δύο γονείς», αναφέρει ο κ. Αμυράς σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και χαρακτηρίζει απαραίτητη προϋπόθεση τη νομοθέτηση διατάξεων του οικογενειακού δικαίου σε υλοποίηση του δικαίου δικαιωμάτων του ανθρώπου.

«Το συμφέρον του παιδιού είναι η ανατροφή του και από τους δύο γονείς και παραμένει επιτακτική η ανάγκη για την ίση μεταχείριση των γονέων στην ανατροφή των παιδιών τους, είτε σε περίπτωση διάσταση/διαζυγίου, είτε πρόκειται για αναγνωρισμένα παιδιά εκτός γάμου», επισημαίνει.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: