«Αμνηστία» αντί για επικήρυξη προτείνει ο Σάββας Ξηρός

«Αμνηστία» αντί για επικήρυξη προτείνει ο Σάββας ΞηρόςΛάθος χαρακτηρίζει την «επανενεργοποίηση» του αδερφού του,ο Σάββας Ξηρός, ενώ τηρεί αποστάσεις από τις απόψεις του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και μιλά για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει…
Όπως τονίζει ο Σάββας Ξηρός σε συνέντευξη του σε εφημερίδα «καθένας που κουβαλάει ένα όπλο, κουβαλάει πρώτα τον δικό του θάνατο».

«Την περίοδο που έδρασε η 17Ν δεν φαινόταν τόσο πολύ ούτε η διαφθορά ούτε το πόσο ανάξιο είναι το πολιτικό προσωπικό να διαχειριστεί τις καταστάσεις της χώρας. Έτρεχαν τότε τα δανεικά και ζούσαν όλοι σε μια γυάλα ευδαιμονίας. Σήμερα πια όλα αυτά φαίνονται. Ο κόσμος είναι πιο συνειδητοποιημένος και δεν χρειάζεται κανένα να του υποδείξει τρόπους αντίδρασης. Τώρα είναι εποχή για μαζική και όχι ατομική δράση», σημειώνει.

Ο Σάββας Ξηρός εμφανίζεται μετανιωμένος για την τρομοκρατική δράση και δηλώνει πως «αυτό που θα άλλαζα αν μπορούσα, από αυτή την ιστορία θα ήταν να μην έχω αφαιρέσει ζωή. Αυτό θα με κυνηγάει για πάντα και δεν μπορώ να κάνω και τίποτα για να το αλλάξω».

Παράλληλα ζητά αμνηστία αντί επικηρύξεων, για τα μέλη της της 17 Νοέμβρη εκτιμώντας πως «η κοινωνία και η πολιτεία θα έχουν να κερδίσουν περισσότερα από αυτό. Έτσι κι αλλιώς, όλοι έχουμε εκτίσει πολύ μεγάλο μέρος των ποινών μας».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες διατυπώσεις του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου αναφορικά με τη φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού, λέει ότι «ο Γιωτόπουλος ζει στην πιο σκληρή απομόνωση από όλους μας. Δεν ξέρω αν έχει πλήρη συνείδηση της κατάστασης που επικρατεί στην φυλακή ή που τις βρήκε τις πληροφορίες για να πει κάτι τέτοιο».

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: