«Άλυτος γρίφος» οι θάνατοι των τριών κοριτσιών στην Πάτρα – Τι εξετάζουν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών

Στο Ανθρωποκτονιών από χθες ο φάκελος της υπόθεσης — Τρία παιδιά, με διαφορετικό ιστορικό, κατέληξαν περίπου με την ίδια κλινική εικόνα — Απαντήσεις ζητά και η ιατρικη κοινότητα που κάνει λόγο για μυστήριο — Στο τέλος θα καταθέσουν οι γονείς 

Σε άλυτο γρίφο εξελίσσεται η υπόθεση των θανάτων των τριών μικρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Ούτε οι ιατροδικαστές, μα ούτε και οι γιατροί δεν μπορούν να αποδώσουν σε συγκεκριμένα αίτια το θάνατο των μικρών κοριτσιών όπου με διαφορετικό ιστορικό κατέληξαν με παρόμοια κλινική εικόνα ενώ οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση έχουν περάσει στα χέρια αξιωματικών του τμήματος ανθρωποκτονιών οι οποίοι θα προσπαθήσουν να βρουν απαντήσεις που θα οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου.

Πρωταρχικός στόχος είναι να διερευνήσουν εξονυχιστικά κάθε λεπτομέρεια των ιατρικών φακέλων των μικρών κοριτσιών ενώ θα υπάρξουν και καταθέσεις όλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων στα οποία εξετάστηκαν τα τρία αγγελούδια. Αν κατά τη διάρκεια των ερευνών κριθεί κάποιο άτομο ύποπτο για την τέλεση κάποιου αδικήματος είς βάρος των τριών κοριτσιών άμεσα θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας της Πάτρας για περαιτέρω ενέργειες. Βέβαια, αν κριθεί απαραίτητο στην πορεία της έρευνας θα καταθέσουν και οι γονείς. Για κάθε θάνατο έχουν σχηματιστεί ισάριθμες δικογραφίες που θα συγκεντρώσουν και θα μελετήσουν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών, πριν καλέσουν για εξέταση τους γονείς των τριών κοριτσιών. Τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα έχουν εκφράσει μέσω του συνηγόρου τους την ικανοποίησή τους για την εισαγγελική παρέμβαση ενώ αναμένουν και την εκδίκαση της μηνυτήριας αναφοράς που είχαν καταθέσει για το θάνατο του πρώτου παιδιού της οικογένειας.

“Κλειδί” στην υπόθεση τα τοξικολογικά αποτελέσματα

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ιατροδικαστών Γρηγόρης Λέων ανέφερε ότι η ολοκλήρωση των ιατροδικαστικών εξετάσεων είναι αυτές που θα δείξουν τις πραγματικές αιτίες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας,του τελευταίου παιδιού της οικογένειας που κατέληξε κι ότι τα πρώτα αποτελέσματα για τα αίτια θανάτου θα τα γνωρίζει σε λιγότερο από ένα μήνα. Απαντήσεις ζητά και η ιατρικη κοινότητα που κάνει λόγο για μυστήριο καθώς οι ιατροδικαστές εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο τα παθολογικής φύσεως προβλήματα επέφεραν το μοιραίο και δήλωσαν έτοιμοι να καταθέσουν και να ρίξουν φως στην υπόθεση.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένας αιφνίδιος καρδιακός θάνατος ενός νέου ατόμου πρέπει να ερευνάται ενδελεχώς. Αυτό σημαίνει νεκροψία-νεκροτομή, ιστολογικές, τοξικολογικές αλλά και άλλες ειδικότερες γενετικές. Μετά το πέρας όλων αυτών των εξετάσεων θα υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα για την αιτία θανάτου καθώς και κατά πόσο οι θάνατοι συνδέονται μεταξύ τους» αναφέρει ο Ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

«Είναι ένα άλυτο μυστήριο για εμάς ,το πώς τρία διαφορετικά παιδιά, με διαφορετικό ιστορικό, κατέληξαν περίπου με την ίδια κλινική εικόνα. Είναι θετικό ότι θα ασχοληθεί η δικαιοσύνη. Αναμένεται να δώσουν απαντήσεις, οι εξετάσεις της Τζωρτζίνας για να φωτίσουν την υπόθεση» τονίζει η Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου.

Γιατί κινήθηκε η Εισαγγελία

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν τα –αναπάντητα μέχρι στιγμής– αίτια της τριπλής τραγωδίας που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Από εισαγγελική πηγή έγινε γνωστό ότι μετά τη λεπτομερή ανάγνωση των δημοσιευμάτων, εκφράστηκε απορία για το μυστήριο που καλύπτει τους τρεις «απρόσμενους» θανάτους της 6 μηνών Ίριδας, της 3,5 ετών Μαλένας και πρόσφατα της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Με τον κοινό νου φαντάζει ακατανόητο όχι σε μια περίπτωση, αλλά σε τρεις που έπληξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο την ίδια οικογένεια να μην υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις», ήταν το σχόλιο της ίδιας εισαγγελικής πηγής.

Λόγω της λεπτότητας και σοβαρότητας του θέματος, η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει τύχει συνδρομής απ’ όλες τις εισαγγελικές βαθμίδες, αφού οι μυστηριώδεις θάνατοι έχουν απασχολήσει τους πάντες σε δικαστικό, επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο.Με βάση την εντολή για την διενέργεια της προκαταρτικής εξέτασης, πρόκειται να κληθούν για να καταθέσουν οι γονείς των τριών κοριτσιών, οι ιατροδικαστές που συνέταξαν εκθέσεις για τους «μυστηριώδεις» θανάτους και οι γιατροί των παιδιών.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: