Αλυσίδες χιονιού και 3 ακόμη πράγματα που πρέπει να έχετε υποχρεωτικά στο αυτοκίνητο

Η προνοητικότητα και η οργάνωση είναι δύο στοιχεία που χρειάζεστε παντός καιρού και σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς σας. Όσον αφορά την οδήγηση, είτε στις σύντομες καθημερινές μετακινήσεις είτε στις πιο μεγάλες που διανύουμε καθώς ταξιδεύουμε, αυτό μεταφράζεται σε ένα αυτοκίνητο που θα περιλαμβάνει τα απαραίτητα – εκτός από υποχρεωτικά – πράγματα που θα σας βοηθήσουν σε κάθε απρόοπτο, όπως οι αλυσίδες χιονιού.

Απαραίτητες οι αλυσίδες χιονιού τον χειμώνα

Αν και ακόμα το χιόνι δεν έχει κάνει την εμφάνισή του, σίγουρα θα χρειαστείτε αντιολισθητικές χιονοαλυσίδες κατά την χειμερινή σεζόν, ειδικά αν επιλέξετε να ταξιδέψετε σε υψηλά υψόμετρα και χιονισμένες πλαγιές ή να κάνετε εξορμήσεις για σκι.


Αλυσίδες Χιονιού Σκάλα με Ιμάντες S 8τμχ

Είναι σημαντικό να βρίσκονται πάντα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και φυσικά να γνωρίζετε πότε, πώς και που θα πρέπει να τοποθετηθούν για να απολαύσετε το ταξίδι με την μέγιστη ασφάλεια.

Ρεζέρβα, χρήσιμη παντός καιρού
Για ευνόητους λόγους, θα πρέπει πάντα να έχουμε διαθέσιμη την ρεζέρβα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου ενώ μην ξεχνάτε ότι σε περίπτωση ελέγχου, αν δεν την έχετε θα κληθείτε να πληρώσετε διοικητικό πρόστιμο.

Αν το αυτοκίνητο δεν φέρει ρεζέρβα από τον κατασκευαστή του, τότε είναι πιθανό να έχει στο πορτ μπαγκάζ κιτ επισκευής ελαστικών, το οποίο θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας.

Πυροσβεστήρας

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: