Altuzarra FW22: Μία συλλογή που ταξιδεύει στον κόσμο και αγαπά την ελευθερία

Ο σχεδιαστής αφήνει την έμπνευσή του ελεύθερη και η δημιουργικότητά του αψηφά τις οπισθοχωρήσεις της πανδημίας.

Τι κι αν πολλές επιχειρήσεις, ειδικά στον κόσμο του θεάματος, είχαν επιβραδυντική πορεία μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, τι κι αν τα σόου αναβλήθηκαν λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, υπήρχαν και αυτοί που κατάφεραν να αξιοποιήσουν πιο παραγωγικά όλο αυτό που συμβαίνει αρνούμενοι να αποδεχτούν την καθολική παύση της εξέλιξης. Για παράδειγμα, ο Joseph Altuzarra, ο Γαλλοαμερικανός σχεδιαστής του ομώνυμου brand που ιδρύθηκε το 2008 στη Νέα Υόρκη, αποφάσισε να μείνει ιδιαίτερα ενεργός και δημιουργικός κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λανσάροντας μέχρι και μία συλλογή με πράγματα για το σπίτι, η οποία έγινε κατευθείαν sold-out.

Όσο ωραία κι αν ήταν η εν λόγω συλλογή, ωστόσο, το όνομα του Altuzarra έχει πια γίνει σήμα-κατατεθέν για τις χαρακτηριστικές και γεμάτες καλλιτεχνική έμπνευση συλλογές του οίκου μόδας που έχει βραβευτεί πολλάκις με πολλούς τίτλους, όπως στα CFDA Awards και τη Forbes.

Η ελευθερία του ταξιδιού

Κάπως έτσι, έφτασε η ώρα για τη φθινοπωρινή συλλογή του 2022, η οποία κρατάει μερικές βασικές γραμμές από την προηγούμενη σεζόν όσον αφορά στη γήινη σφαίρα γύρω από την οποία κινείται, εκφράζοντας, παράλληλα, την αγάπη της για τη φύση.

«Είχε να κάνει με το να έρθουμε σε επαφή με τη φύση και με το να ενδώσουμε στην επιθυμία μας να ταξιδέψουμε τον κόσμο», δήλωσε ο Altuzarra.

Οι επιρροές από τη Σκωτία

Τη θεματική που επέλεξε ο 39χρονος σχεδιαστής, τίποτα δε θα μπορούσε να εκπροσωπήσει καλύτερα και πιο αντιπροσωπευτικά από την κλασική, all-time-classic μαρινιέρα, ένα σχέδιο ανέκαθεν χαρακτηρισμένο με μία πιο ανάλαφρη και ελεύθερη αίσθηση. Αυτό που, όμως, είναι αρκετά φανερό και νέο είναι η επιρροή της Σκωτίας στη συλλογή, μετά το πρόσφατο ταξίδι του σχεδιαστή στη χώρα, εκφραζόμενο μέσα από μακριές, μάλλινες φούστες που βασίστηκαν σε μία κιλτ που έφτιαξε ο Altuzarra για την εξόρμησή του.

 Altuzarra FW22: Μία συλλογή που ταξιδεύει στον κόσμο και αγαπά την ελευθερία
Imaxtree

Η διαφορετικότητα

Ο ύμνος στη διαφορετικότητα είναι φανερός σε κάθε κομμάτι της συλλογής. Η ποικιλία στα υφάσματα, στα μήκη και στα κοψίματα μπορεί να κολακεύσει κάθε γυναικείο σώμα, να αναδείξει τις αναλογίες αλλά και τον αισθησιασμό του. Μακριά φορέματα, βαθύ ντεκολτέ, επιβλητικά πανωφόρια και pea coats που συνδυάζονται με boho prints και, φυσικά, το χαρακτηριστικό στρατιωτικό στυλ συνθέτουν μία συλλογή που δεν έχει καμία διάθεση για μινιμαλισμούς και τετριμμένες παρουσιάσεις.

 Altuzarra FW22: Μία συλλογή που ταξιδεύει στον κόσμο και αγαπά την ελευθερίαImaxtree

 Altuzarra FW22: Μία συλλογή που ταξιδεύει στον κόσμο και αγαπά την ελευθερίαImaxtree

«Είμαι στη βιομηχανία αρκετό καιρό για να κοιτάζω λίγο πίσω. Νομίζω ότι υπάρχει μία αναγνώριση από τους πελάτες, αυτή η αίσθηση του ‘Ναι, αυτό είναι πραγματικά Altuzarra, για αυτό μιλάει το brand», είπε ο Altuzarra.

Συνέχισε παρακάτω για περισσότερες φωτογραφίες από το σόου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

7 facts που δεν γνώριζες για την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

«Sticks & Stones»: Ένα μεταθανάτιο άσμα στον Virgil Abloh από τον Virgil Abloh

Η συλλογή «Stargazer» του οίκου Zimmermann εξερευνά τη θηλυκή πλευρά του πεπρωμένου

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: