Αλμυρά muffins με γλυκοπατάτα

Υλικά για 18 muffins

Για την κρούστα

  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 και ½ κ.σ. κανέλα

Για τα muffins

  • 2 γλυκοπατάτες (περίπου 400γρ) καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 και ¾ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 αβγά
  • ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • ½ φλ. τσαγιού γάλα
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • ¾ φλ. τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

Για την κρούστα

  1. Ανακατέψτε τη ζάχαρη με την κανέλα σε ένα μπολ που θα κρατήσετε χωριστά από τα άλλα υλικά.

Για τα muffins

  1. Βράστε τις γλυκοπατάτες, αφήστε τις να κρυώσουν, στραγγίστε τις καλά και χτυπήστε τις στο μπλέντερ μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC (με αέρα) και λαδώστε ένα ταψάκι για muffins ή βάλτε σε κάθε θήκη ειδικά αντικολλητικά χαρτάκια.
  3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα, αφού πρώτα τα κοσκινίσετε.
  4. Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπήστε καλά τα αβγά με τη ζάχαρη, το λάδι, το γάλα και το ξύσμα.
  5. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στο μίγμα.
  6. Ρίξτε στη λεκανίτσα και το μίγμα των ξηρών συστατικών και ανακατέψτε με κουτάλα ή σπάτουλα ώσπου αυτά να υγρανθούν τελείως και το αλεύρι να μην κάνει λευκές γραμμές.
  7. Τέλος, προσθέστε και τα καρύδια και ανακατέψτε λίγο ακόμα.
  8. Μοιράστε τη ζύμη στις θήκες του ταψιού (γεμίζοντάς τες κατά τα 2/3) και ρίξτε από πάνω το μίγμα ζάχαρης/κανέλας για την κρούστα.
  9. Ψήστε τα ώσπου να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα (περίπου 18 λεπτά).
  10. Όταν τα τρυπήσετε με ένα μυτερό μαχαιράκι, αυτό θα πρέπει να βγαίνει στεγνό.

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: