Αλμυρά ντόνατ αβγών με μπέικον και κρέμα τυριών

Υλικά (για 12 μερίδες)

  • 8 μεγάλα αβγά
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα

Για την σάλτσα τυριών

  • 4 φέτες μπέικον
  • 3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/2 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψεκάστε με σπρέι μαγειρικής τις ειδικές φόρμες για ντόνατ.

Για τα ντόνατ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα αβγά με το ελαιόλαδο και το βουτυρόγαλα. Προσθέστε το τσένταρ, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Γεμίστε τις φόρμες για ντόντατ με το μείγμα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά. Αφαιρέστε με προσοχή τα ντόνατ από τις φόρμες και τοποθετήστε σε μία λαδόκολλα για να κρυώσουν.

Για την σάλτσα τυριών

  1. Σοτάρετε σε ένα τηγάνι τις φέτες μπέικον για 7-8 λετπά και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνουν τραγανές, αφήστε στην άκρη πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα λίπη και ψιλοκόψτε.
  2. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί με το λίπος από το μπέικον. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά και προσθέστε σιγά σιγά το γάλα.
  3. Ανακατέψτε μέχρι να χυλώσει το μείγμα για 3-4 λεπτά και προσθέστε το τσένταρ και την παρμεζάνα. Ανακατέψτε και συνεχίστε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμη.
  4. Περιχύστε κάθε ντόνατ με την σάλτσα τυριών και γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο μπέικον και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: