«Αλλού τείχος, αλλού φράχτης, στα σύνορα με το Μεξικό»

Ξεστομίζοντας με κυνισμό ότι είναι… «πολύ καλός στις κατασκευές», ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει στην πρώτη μετεκλογική συνέντευξή του στο δίκτυο CBS πως το τείχος που έχει εξαγγείλει στα σύνορα με το Μεξικό μπορεί σε ορισμένα τμήματα να είναι φράχτης, ενώ παράλληλα λέει ότι δύο με τρία εκατομμύρια εκ των μεταναστών που δεν έχουν έγγραφα είναι «εγκληματίες» και είτε θα τους απελάσει, είτε θα τους φυλακίσει.

Σε απόσπασμα της συνέντευξης Τραμπ στην εκπομπή 60 Minutes που προδημοσιεύσει το CBS -και η οποία θα μεταδοθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) η δημοσιογράφος Λέσλι Σταλ ρωτά τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ εάν όντως θα χτίσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό -βασική προεκλογική του εξαγγελία.

«Ναι» απαντά εκείνος και σε επόμενο ερώτημα εάν θα δεχόταν να οικοδομηθεί φράχτης αντί για τείχος, καθώς γίνεται σχετική συζήτηση στο ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικανούς Κογκρέσο, ο Τραμπ απαντά: «Για ορισμένες περιοχές θα το δεχόμουν. Αλλά για συγκεκριμένες περιοχές, ένα τείχος είναι πιο κατάλληλο. Είμαι πολύ καλός σε αυτό, λέγεται κατασκευές, μπορεί να υπάρξουν και φράχτες».

Κατά τη διάρκεια της φρικτής προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ όχι μόνο διακήρυττε ότι θα υψώσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό για να ελέγξει την παράνομη μετανάστευση, αλλά θα βάλει και το ίδιο το Μεξικό να το πληρώσει. Παράλληλα, ξεσήκωσε σάλο λέγοντας ότι το Μεξικό «εξάγει» βιαστές στις ΗΠΑ, μαζί με ναρκωτικά και εγκληματικότητα.

Μιλώντας στο CBS δηλώνει επίσης ότι θα απελάσει δύο με τρία εκατ. «εγκληματίες» μετανάστες χωρίς έγγραφα.

«Αυτό θα κάνουμε, θα πάρουμε εκείνους που είναι εγκληματίες και έχουν ποινικό μητρώο, τα μέλη των συμμοριών, τους διακινητές ναρκωτικών ουσιών […], αναμφίβολα πρόκειται για έναν αριθμό δύο εκατομμυρίων, ενδεχομένως τριών εκατομμυρίων (ανθρώπων), θα τους διώξουμε από την χώρα ή θα τους βάλουμε στην φυλακή. Όμως [κυρίως] θα τους διώξουμε από την χώρα μας, βρίσκονται εδώ παράνομα» ανέφερε.in.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: