Allou Fun Park: Είμαστε στο πλευρό των τραυματιών αλλά αυτό δεν σημαίνει παραδοχή υπαιτιότητας

Επιμένει το Allou Fun Park σε νέα ανακοίνωσή του με αφορμή το ατύχημα με τους τέσσερις τραυματίες ότι «στην πολυετή λειτουργία του πάρκου ψυχαγωγίας δεν είχε συμβεί ποτέ κάποιο ατύχημα, γιατί τηρούνταν πάντοτε ευλαβικά οι όροι και οι προδιαγραφές ασφαλούς διεξαγωγής των ψυχαγωγικών παιγνίων. Στους συχνούς- πυκνούς ελέγχους των αρμοδίων δημοσίων αρχών δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση».

Παράλληλα η εταιρεία εκφράζει «την ειλικρινή και βαθιά λύπη μας για τους τραυματισμούς, που συνέβησαν στις εγκαταστάσεις μας, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και είμαστε στο πλευρό των τραυματισμένων».

Όπως ανακοινώνει, δε, ήδη δόθηκε εντολή «στον πληρεξούσιο δικηγόρο μας, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να έρθει σε άμεση επικοινωνία με τους πληρεξούσιους δικηγόρους των τραυματισθέντων, ώστε να προσφέρουμε την αναγκαία βοήθεια στους εντολείς τους» ωστόσο διευκρινίζεται ότι «η άνω πρωτοβουλία μας εκπορεύεται εκ λόγων ηθικού καθήκοντος και δεν συνιστά παραδοχή υπαιτιότητας».

«Προέχει να γίνουν καλά οι τραυματισθέντες και είναι βέβαιον ότι τα θεσμικά όργανα της πολιτείας θα διαφωτίσουν κάθε πτυχή αυτού του θλιβερού συμβάντος» καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Allou Fun Park το πρωί της Πέμπτης (8/9).

Στην Εντατική παραμένει η 21χρονη

Εντωμεταξύ στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση η 21χρονη κοπέλα η οποία τραυματίστηκε στο τρενάκι του Allou Fun Park το βράδυ της Τρίτης.

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, παραμένει τόσο η 22χρονη, η οποία έχει υποστεί διάσειση, όσο και ο 24χρονος που φέρει κακώσεις στη σπλήνα. Την ίδια ώρα, το σοβαρό ατύχημα προκαλεί την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της μοιραίας πρόσκρουσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες περιγραφές που έδωσαν για το ατύχημα κάποιοι από τους τραυματίες, η στάθμη του νερού που φρενάρει το βαγόνι δεν ήταν επαρκής με αποτέλεσμα αυτό να εκτροχιαστεί και οι επιβαίνοντες να εκσφενδονιστούν στους θάμνους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντλία που ρυθμίζει τη στάθμη του νερού στο συγκεκριμένο σημείο δεν λειτούργησε και έτσι προκλήθηκε το ατύχημα.

Το Allou Fun Park, ωστόσο, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες δεν επιβεβαιώνει τον εκτροχιασμό του βαγονιού και ξεκαθαρίζει πως στο La Isla τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.

Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Επιθεώρηση στο Allou Fun Park πραγματοποιήσε χθες ο φορέας πιστοποίησης TÜV Hellas χωρίς, όπως αναφέρει, να διαπιστώσει κάποια δυσλειτουργία.

Στην ανακοίνωσή του, ο φορέας κάνει λόγο για έλεγχο που έκανε το κλιμάκιό του στο χώρο του παιχνιδιού από τον οποίο διαπιστώθηκε η ομαλή λειτουργία των διατάξεων ασφαλείας.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: