Αλλάξτε του τα… χρώματα ανάλογα με τη διάθεσή σας

Οι πιο διαδεδομένες και πρωτότυπες αλλαγές στα χρώματα συνηθίζονται στα Χριστουγεννιάτικα δένδρα με τα πολύχρωμα λαμπάκια. Η μόδα με τις αλλαγές των χρωμάτων συνεχίσθηκε με τα σπίτια.Κάποιοι συνηθίζουν να τα «ντύνουν» εξωτερικά με φωτάκια και διαρκώς αλλάζουν χρώματα. Η μόδα ξεκίνησε από την Ταιβάν, την Κίνα και το Χόνγκ Κόνγκ. Στη συνέχεια αγαπήθηκε ιδιαίτερα σε κάποιες Πολιτείες της Αμερικής. ‘Ολο και περισσότεροι Αμερικάνοι αλλάζουν εξωτερικά τα χρώματα των σπιτιών τους.

Κάποιοι άλλοι γεμίζουν με Led τα δωμάτιά τους και αλλάζουν τον εσωτερικό φωτισμό ανάλογα με τη διάθεσή τους. Εγινε μόδα η αλλαγή των χρωμάτων στα σπίτια εσωτερικά και εξωτερικά.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Αν σας λέγαμε όμως ότι στα αυτοκίνητα μας στο μέλλον θα μπορούσαμε να αλλάζουμε πατώντας ενα κουμπί το χρώμα του εξωτερικά θα το πιστεύατε; Οι περισσότεροι θα λέγατε όχι. Όμως μη βιάζεστε.Στην έκθεση τεχνολογίας CES 2022, η BMW παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό όχημά της iX με μια τεχνολογία που του επιτρέπει να αλλάζει χρώμα. Μπορεί το πρωί να το βλέπετε να κυκλοφορεί με άσπρο χρώμα και το βράδυ με μαύρο.

Πρέπει να ξέρετε ότι πάρα πολλοί αγοραστές αποφασίζουν ένα συγκεκριμένο χρώμα στο αυτοκίνητο που τελικά αγοράζουν και μετά από λίγο διάστημα το βαριούνται και θέλουν να το αλλάξουν. Που είναι μια δαπανηρή διαδικασία.Τώρα με τη νέα τεχνολογία που παρουσίασε η BMW όλα γίνονται απλά και γρήγορα.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε στο Consumer Electronics Show 2022 στο Λας Βέγκας τη νέα της τεχνολογία βαφής που αλλάζει χρώμα με ένα Kindle. Η ιδέα βασίζεται στο E Ink, την τεχνολογία ηλεκτρονικού χαρτιού που χρησιμοποιείται στους e-readers. Αυτή η τεχνολογία έκανε το ντεμπούτο της σε μια πρωτότυπη έκδοση του BMW iX.

Η επιφανειακή επίστρωση του BMW iX Flow με E Ink περιέχει εκατομμύρια μικροκάψουλες, με διάμετρο ίση με το πάχος μιας ανθρώπινης τρίχας. Κάθε μία από αυτές τις μικροκάψουλες περιέχει αρνητικά φορτισμένες λευκές χρωστικές και θετικά φορτισμένες μαύρες χρωστικές. Ανάλογα με την επιλεγμένη ρύθμιση, η διέγερση μέσω ηλεκτρικού πεδίου προκαλεί τη συλλογή είτε των λευκών είτε των μαύρων χρωστικών στην επιφάνεια της μικροκάψουλας, δίνοντας στο αμάξωμα του αυτοκινήτου την επιθυμητή απόχρωση.

Η αλλαγή του χρώματος μπορεί να επιτευχθεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτήν τη στιγμή, τα χρώματα περιορίζονται σε λευκό, μαύρο και γκρι.

Ακόμη δεν είναι σίγουρο αν αυτή η ιδέα υλοποιηθεί. Η BMW λέει ότι θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην απόδοση των ηλεκτρικών της οχημάτων. Ποτέ δεν λέμε όμως ΠΟΤΕ. Γιατί τελικά όλα γίνονται.

Αλλάξτε του τα… χρώματα ανάλογα με τη διάθεσή σας gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: