Αλκιβιάδης Στεφανής: Δεν αλλάζει τίποτα στην εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων στο προσφυγικό

«Η τοποθέτηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στη θέση του ειδικού συντονιστή για το προσφυγικό, δε δείχνει μεγαλύτερη εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων στην υπόθεση αυτή. Η εμπλοκή αυτή είναι δεδομένη. Υπάρχει σχετικό χαρακτηρισμένο θεσμικό πλαίσιο και απλώς επιλέχθηκε κάποιος άνθρωπος ο οποίος υλοποιεί τον ρόλο του συντονισμού. Λογικό είναι να επιλεγεί κάποιος ο οποίος κάνει ήδη αυτή τη δουλειά. Ασχολούμεθα με κάτι το οποίο παρακολουθούμε από τότε που ξεκίνησε. Από το 2014-2015. Όχι δεν αλλάζει τίποτα στην εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων και τίποτα σε συμβαίνει έξω από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής από τη Μυτιλήνη, τελευταίο σταθμό των επισκέψεων του στα νησιά του Αιγαίου που πλήττονται από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων ειδικού συντονιστή για το θέμα. Χθες, ο κ. Στεφανής επισκέφθηκε τη Σάμο, ενώ σήμερα μετέβη στην Κω, στη Χίο και τελικά στη Μυτιλήνη.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον ειδικό γραμματέα πρώτης υποδοχής, Μάνο Λογοθέτη, συμμετείχε, κατά την παρουσία του στη Μυτιλήνη, σε σύσκεψη εμπλεκόμενων υπηρεσιακών παραγόντων με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Λέσβου, “Αρη Χατζηκομνηνού, τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και τον δήμαρχο δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο.

Ο κ. Στεφανής περπάτησε μέσα στον καταυλισμό του ΚΥΤ και είδε από κοντά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

«Σκοπός της επίσκεψης μας είναι όχι να μάθουμε , γιατί ξέρουμε τι συμβαίνει. Οι υπηρεσίες μας έχουν απόλυτη γνώση της επικρατούσας κατάστασης. Ήρθαμε στη Λέσβο και στα άλλα νησιά γιατί θέλουμε να συζητήσουμε επιλογές και τρόπους υλοποίησης του σχεδίου διαχείρισης που έχει εκπονηθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αλλά και γιατί πρέπει με την πράξη μας να απαντήσουμε στην ανάγκη εκτόνωσης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στα νησιά και στη γενικότερη διαχείριση του προβλήματος» ανέφερε.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε, επίσης, το χωριό της Μόριας και συναντήθηκε με κατοίκους και τον πρόεδρο της Κοινότητας. Δεν παρέλειψε εκεί να σημειώσει, πως «με ικανοποίηση διαπιστώνεται η άριστη συνεργασία τοπικής κοινωνίας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό γιατί η συνοχή είναι δύναμη. Στόχος όλων μας είναι η ανάπτυξη. Και κάνουμε σε αυτήν την κατεύθυνση τη δουλειά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Στο ερώτημα πότε θα γίνει αποσυμφόρηση ο κ. Στεφανής σημείωσε: «Η αποσυμφόρηση θα γίνει. Θα το δείτε όταν το κάνουμε και θα το κάνουμε και καλά».

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: