Αλέξης Τσίπρας: «Συμμαχία υπέρ της λογικής» – Ματέο Ρέντσι: «Ανοιχτός σε συνεργασία με την Ελλάδα»

Αλέξης Τσίπρας: «Συμμαχία υπέρ της λογικής»   Ματέο Ρέντσι: «Ανοιχτός σε συνεργασία με την Ελλάδα»

Αλέξης : «Συμμαχία υπέρ της λογικής» – : «Ανοιχτός σε με την »

«Έχει έρθει η στιγμή για μία αναγκαία στροφή στην Ευρώπη», τόνισε από τη Ρώμη ο Αλέξης Τσίπρας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε μαζί του.

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, οι βασικές αρχές της Ευρώπης πρέπει να επαναπροσδιοριστούν, ενώ έκανε λόγο για “συμμαχία της λογικής” που θα επαναφέρει την Ευρώπη στην αλληλεγγύη και τη δημοκρατία.

Αναφέρθηκε εξάλλου στο γεγονός ότι ανήκει ηλικιακά στην ίδια γενιά με τον Ματέο Ρέντσι, μια γενιά που, όπως σημείωσε, αναγκάστηκε να ξεριζωθεί για να μπορέσει να ονειρευτεί ξανά, να ζήσει με αξιοπρέπεια, μια γενιά προς την οποία “έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε για λογαριασμό της, προκειμένου να ελπίσει ξανά ότι θα ζήσει ένα καλύτερο μέλλον”.

Τόνισε εξάλλου πως στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα ένα πελατειακό που η θέλει να αλλάξει, και δεσμεύεται απέναντι στο λαό και τους εταίρους της χώρας γι” αυτό, ενώ διεμήνυσε πως η θα πρέπει να έχει τον απαραίτητο χρόνο για να ετοιμάσει το δικό της μακροπρόθεσμο σχέδιο για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

Ερωτηθείς σχετικά με το σχέδιο για τη του χρέους που παρουσίασε στους Financial Times τη Δευτέρα ο Γιάννης , ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως η ελληνική πλευρά καταθέτει ιδέες και προτάσεις και είναι ανοιχτή σε κάθε εναλλακτική πρόταση, ενώ έστειλε το μήνυμα ότι με την κυβέρνησή του δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν οι Ευρωπαίοι πολίτες, ούτε οι πιστωτές, αλλά αντίθετα θα έπρεπε να φοβούνται αν συνεχιζόταν η προηγούμενη αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας, που θα διόγκωνε ακόμα περισσότερο το χρέος.

Από την πλευρά του, ο Ματέο Ρέντσι χαρακτήρισε «μήνυμα ελπίδας» το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, υπογραμμίζοντας πως η επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα νίκησε το μήνυμα του φόβου, ενώ δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασία με τη χώρα μας, εκτιμώντας πως χάρη στην Ελλάδα και την η Ευρώπη θα ξαναβρεί τον εαυτό της.

Ενδιαφέρον είχε η παρατήρηση του Ιταλού πρωθυπουργού ότι “στην Ευρώπη με κατηγορούν ότι είμαι ένας επικίνδυνος αριστερός και στην Ιταλία ότι είμαι επικίνδυνος δεξιός, ίσως αυτό να πάψει με τον ερχομό του Αλέξη”.

Όμως το… highlight της βραδιάς ήταν όταν ο Ματέο Ρέντσι έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα το αναμνηστικό δώρο του: μία γραβάτα! Φυσικά, το γεγονός προκάλεσε πολλά γέλια στην αίθουσα, ενώ και ο Έλληνας πρωθυπουργός δε συγκράτησε τα γέλια του.

Πηγή:News.gr

Tags: , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: