Αλέξης Τσίπρας: Προχωράμε σε μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%

Ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία αναφέρθηκε στο ζήτημα της ασφάλειας, της ενέργειας αλλά και στην αντιπολίτευση.

Π πρωθυπουργός ανέφερε ότι: «Oι Έλληνες, έχουμε κάτι που μας κράτησε όρθιους σε πολύ δύσκολα χρόνια. Έχουμε γερά θεμέλια στην ιστορία μας. Έχουμε μνήμη. Έχουμε μνήμη γιατί χωρίς αυτή δεν θα είχαμε ιστορία. Η Ελλάδα δεν προχώρησε μπροστά επειδή εμπιστεύτηκε το παρελθόν της. Αλλά επειδή διδάχτηκε από αυτό.

Μόλις πέντε χρόνια πριν, ο προκάτοχος μου διατράνωνε ότι η Ελλάδα δήθεν είχε τελειώσει με τα μνημόνια. Την ίδια στιγμή παρέδιδε τη χώρα με 400 δισεκατομμύρια χρέος. Μια Ελλάδα που θα μπορούσε να την εκβιάσει όποιος τη δάνειζε όσο όσο. Αυτή είναι η πιο σκληρή μνήμη απ’ όλες.

Σήμερα η Ελλάδα είναι πάλι ασφαλής χώρα. Με υγιή δημοσιονομικά και ρυθμισμένο χρέος. Με 34 δις απόθεμα στα δημόσια ταμεία. Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα: Κανένας πια δεν μπορεί να εκβιάσει την Ελλάδα. Κανένας πια δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Έχουμε πρόγραμμα, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο για μια Ελλάδα, με αυτοπεποίθηση, αλληλεγγύη και ασφάλεια

Την ώρα που βρισκόμαστε μπροστά στο άλμα προς το μέλλον, όλοι οι Έλληνες βρισκόμαστε ενώπιον μιας ιστορικής απόφασης. Ή θα κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Ή θα την δώσουμε πίσω σε αυτούς που μας χρεοκόπησαν».

Ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Τώρα που βγήκαμε από την κρίση, μπορούμε ενωμένοι να χτίσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής. Με την αυτοπεποίθηση που μας γεμίζει ο νέος ηγετικός ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας δίνουν το μήνυμα ότι δεν θα δεχθούμε καμιά αμφισβήτηση. Στηριζόμαστε ξανά στις δικές μας δυνάμεις χωρίς εξάρτηση από ορέξεις υπαλλήλων υπερεθνικών οργανισμών.

Με την αλληλεγγύη που δείξαμε στους κυνηγημένους του πολέμου και απέναντι στους βόρειους γείτονες μας, που προσέτρεξαν σε μας για να γίνουμε εγγυητής της ευρωπαϊκής προοπτικής τους. Ασφάλεια, που νιώθουμε στο Νότο με τη στρατηγική συνεργασία με τις χώρες της νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια σχολίασε ότι «ήρθε η ώρα κάθε Ελληνίδα και Ελληνας να ζήσουν καλύτερα. Εμείς που αποδείξαμε ότι τα καταφέρνουμε στα δύσκολα, νομίζω ότι δικαιούμαστε την ευκαιρία να κυβερνήσουμε για πρώτη φορά χωρίς τα χέρια δεμένα, χωρίς μνημόνια, χωρίς επιτροπεία».

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα ανέλυσε τα 12 σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. «Μεγάλος εθνικός μας στόχος να ανακτήσουμε την κανονικότητα στην αγορά εργασίας.

Στα τέσσερα τελευταία χρόνια, σε αντίξοες συνθήκες, βρήκαν δουλειά πάνω από 400.000 άνεργοι. Βασικό μας στόχος και δέσμευση 500.000 νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Ούτε μια ώρα απλήρωτη εργασία. Αύξηση κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021.

Μόνιμες προσλήψεις 10.000 στην Υγεία, 15.000 στην Παιδεία.

Θα εγγυηθούμε πως όλα τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Πράσινη και δίκαιη ανάπτυξη. Διπλασιασμός ξένων άμεσων επενδύσεων και αύξηση εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ. Προχωράμε σε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις όπως μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%

Κάναμε το πρώτο βήμα για ένα νέο Σύνταγμα. Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα έως 20.000 ευρώ Πλήρως ψηφιοποιημένο Δημόσιο».

Ενώ τέλος ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών λέγοντας: «Θεωρούμε ότι η κοινωνία είναι ώριμη πλέον για πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών».

«Καλούμε τους νέους να ανοίξουν τον δρόμο, να πάρουν την ζωής τους στα χέρια τους. Η Αριστερά δεν έγινε κυβέρνηση για να επαναλάβει ότι έκαναν οι άλλοι. Τώρα η Αριστερά δικαιούται να αποδείξει ότι ξέρει και μπορεί να κυβερνήσει διαφορετικά. Αυτή η χώρα πρέπει να ξαναφτιαχτεί και θα την ξαναφτιάξουμε. Να προχωρήσουμε μπροστά όχι για να διατηρήσουμε τα πάντα, αλλά για να τα αλλάξουμε», τόνισε κλείνοντας.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Πολιτική

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: