Αλέξης Τσίπρας: Ισχυροί δεσμοί φιλίας και αλληλοεκτίμησης με την Κίνα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι Ελλάδα και Κίνα ενισχύουν τη συνεργασία τους, επεκτείνοντας τις σχέσεις τους σε όλους τους τομείς, ενώ έκανε λόγο και για πολύ ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αλληλοεκτίμησης.

Μιλώντας στα εγκαίνια του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Πεκίνο, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι δύο χώρες αντλώντας από τις πολιτισμικές τους παρακαταθήκες, ενισχύουν σήμερα τη συνεργασία τους, κοιτώντας προς το μέλλον.

Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ο πολιτισμός, η παιδεία και οι επιστήμες, από κοινού με τις επαφές και ανταλλαγές μεταξύ λαών και πολιτών, αποτελούσαν τη βάση του παραδοσιακού Δρόμου του Μεταξιού, που συνέδεε Κίνα και Ευρώπη, με τον ελληνικό χώρο να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στις σχέσεις αυτές.

Ο ίδιος εισαγωγικά ευχαρίστησε τις αρχές του Πανεπιστημίου Ξένων Γλωσσών, που είναι, όπως τόνισε, ένα φημισμένο και ιστορικό κινεζικό πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Τσίπρας έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο υπό τους ήχους του «Ζορμπά». «Γεια σας, καλώς ορίσατε», είπαν στα ελληνικά φοιτητές και φοιτήτριες που κρατούσαν σημαίες των δύο χωρών, ενώ η πανεπιστημιακή χορωδία τραγούδησε, επίσης στα ελληνικά το «Ένα το χελιδόνι», του Μίκη Θεοδωράκη.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: