Αλεξία Μουστάκα – Η νέα ζωή και μία ακόμα απώλεια που της στοίχισε

Αλεξία Μουστάκα   Η νέα ζωή και μία ακόμα απώλεια που της στοίχισε

Ήταν αρχές Ιουνίου του 2007 όταν ο καλλιτεχνικός κόσμος βυθιζόταν στο απόλυτο πένθος με την απώλεια του μεγάλου μας κωμικού… Σωτήρη Μουστάκα.

Και το κακό δεν σταμάτησε εκεί για τη μοναχοκόρη του Αλεξία η οποία τρεις μήνες μετά έχασε και την αγαπημένη της μητέρα, τη Μαρία Μπονέλου που επίσης χάρισε στον κόσμο της υποκριτικής αξέχαστες ερμηνείες. Για αρκετό καιρό, η Αλεξία Μουστάκα είχε αφεθεί στη θλίψη της, θρηνώντας για τα πιο αγαπημένα της πρόσωπα. Και ύστερα μάθαμε από δημοσιεύματα, κάπου εκεί στο 2010 πως είχε αποφασίσει να γυρίσει σελίδα στη ζωή της, κάνοντας μία νέα αρχή στον μακρινό Καναδά.

Τι κάνει όμως αλήθεια σήμερα η Αλεξία;

«Τον τελευταίο καιρό ασχολήθηκα λιγότερο με το θέατρο και περισσότερο με το τραγούδι» λέει η πολυτάλαντη κόρη του αξέχαστου Σωτήρη Μουστάκα και συνεχίζει μιλώντας στην Ελευθερία: «Είναι πολύ αστείο το πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Έχω έναν φίλο παιδικό που τραγουδάει, αλλά ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί να κάνουμε κάτι μαζί. Κάποιο βράδυ είχαμε βγει με παρέα και είχαμε πάει σε ένα καραόκε, όπου σηκωθήκαμε και τραγουδήσαμε και ταιριάξανε απίστευτα οι φωνές μας. Έτσι είπαμε να το κάνουμε πιο επαγγελματικά και ξεκινήσαμε τα . Το που μας πέρασε κάναμε και μια μουσικοθεατρική παράσταση με τραγούδια και αφηγήσεις από τις ταινίες της «Φίνος Φιλμ», γιατί το 2014 κλείσανε 100 ελληνικού κινηματογράφου. Είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Ιδιαίτερα το μέρος με τις αφηγήσεις, όπου μας βοήθησαν πολύ οι κληρονόμοι της Φίνος και ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης. Ήτανε πολύ όμορφη αυτή η γιατί μαζευτήκαμε 4 παιδικοί φίλοι και κάναμε την πρώτη μας δουλειά με μεγάλη συγκίνηση και αγάπη. Ελπίζω κάποια στιγμή να το επαναλάβουμε. Σ” αυτή τη δουλειά αυτό που αγαπάω περισσότερο είναι να συνδυάζω το θέατρο με το τραγούδι».

Τα τελευταία επτά χρόνια, η Αλεξία δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στην και φέτος τον χειμώνα πρωταγωνιστεί στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» που ανεβαίνει στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Το 2014 πάντως, δεν ήταν και ιδιαίτερα ευχάριστο για την ίδια καθώς όπως αποκαλύπτει στην Ελευθερία: «Ο χρόνος που πέρασε ξεκίνησε πολύ άσχημα. Έχασα έναν φίλο μου σε τροχαίο μέσα στον Ιανουάριο και πέρασα πολύ δύσκολα. Περνάνε τόσο πολλά από το μυαλό σου όταν χάνει τη ζωή του κάποιος , πόσω μάλλον όταν είναι νέος και βρίσκεται στην πιο δημιουργική περίοδο της ζωής του. Εγώ προσωπικά συνειδητοποίησα πως πρέπει να μιλάμε στους ανθρώπους, να μιλάμε για τα συναισθήματά μας, να υπάρχει ουσιαστική και να ζούμε την κάθε μέρα. Αυτό που ακούω συνέχεια «εντάξει, θα γίνει κι αυτό» απλά μου φαίνεται τραγικό. Έτσι αποφάσισα να πάω κόντρα και να αντιστρέψω μόνη μου την ψυχολογία μου κι άρχισα να σκέφτομαι μόνο θετικά και σιγά σιγά αυτό λειτούργησε. Άρχισαν τα πράγματα να κυλάνε πολύ όμορφα κι έτσι έφυγε το 2014 ζώντας μέσα σ” ένα όνειρο, «όνειρο καλοκαιρινής νυχτιάς»». Όσο για τη νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε, η ίδια χαρίζει τις ευχές της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με το ίδιο όνειρο ήρθε και το 2015. Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι γεμάτη από όνειρα που δεν θα μπορέσει να μας τα κλέψει κανείς, γιατί αν σταματήσουμε να ονειρευόμαστε, θα σταματήσουμε και να ζούμε. Προσωπικά θα ήθελα πάνω απ” όλα να είναι καλά οι άνθρωποι που αγαπώ. Θα ήθελα να υπάρχει περισσότερη αλήθεια γύρω μου και ακόμα περισσότερο θέατρο πάνω στη σκηνή — και να συνεχίσω να κάνω αυτό που λατρεύω και με γεμίζει τόσο μα τόσο πολύ».

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: