Αλεξέι Ναβάλνι: Η κόρη του αγωνίζεται για την αποφυλάκισή του – «Είναι αθώος και δεν φοβάται»

Εκστρατεία για την απελευθέρωση του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος έκλεισε εχθές δύο χρόνια στη φυλακή, ξεκίνησαν συγγενείς και σύμμαχοι του επικριτή του Κρεμλίνου, με την κόρη του Ντάσα Ναβάλναγια να μπαίνει ενεργά στη μάχη κατά του καθεστώτος που στερεί «εντελώς άδικα» την ελευθερία από τον πατέρα της.

Η νεαρή Ντάσα εμφανίστηκε εχθές, Τρίτη, σε ένα βιντεοκλίπ, στο πλαίσιο της καμπάνας για την αποφυλάκιση του ακτιβιστή πατέρα της. Όπως είπε η ίδια στο βίντεο, τους τελευταίους μήνες ο Ναβάλνι έχει επανειλημμένα και άδικα τεθεί σε απομόνωση στη φυλακή για τη σφοδρή αντίθεσή του στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Φυσικά ο πραγματικός λόγος που ο πατέρας μου βρίσκεται σε κελί απομόνωσης είναι οι αντιπολεμικές του δηλώσεις. Και τώρα τον βασανίζουν και του επιβάλλουν στερήσεις για οποιαδήποτε επαφή του με τον έξω κόσμο για να τον κάνουν να σιωπήσει», ανέφερε η Ναβάλναγια.

«Αλλά ο πατέρας μου δεν φοβάται και δεν θα σταματήσει ν’ αγωνίζεται. Ο πατέρας μου είναι ένας αθώος και του αξίζει να απελευθερωθεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος Ναβάλνι συνελήφθη πριν από ακριβώς δύο χρόνια καθώς επέστρεφε στη Ρωσία από τη Γερμανία, όπου είχε υποβληθεί σε θεραπεία μετά τη δηλητηρίαση που είχε υποστεί με θανατηφόρο νευροπαραλυτικό παράγοντα της σοβιετικής εποχής, κάτι που τόσο ο ίδιος όσο και ορισμένες δυτικές χώρες δήλωσαν ότι ήταν απόπειρα δολοφονίας από το ρωσικό κράτος. Το Κρεμλίνο αρνήθηκε την εμπλοκή του.

Ακόμα και μέσα από τη φυλακή, ο Ναβάλνι δεν σταματά την ακτιβιστική του δράση, μιλώντας όποτε του δίνεται η δυνατότητα κατά του πολέμου που διεξάγει Μόσχα στην Ουκρανία. «Η δυστυχισμένη, εξαντλημένη Πατρίδα μας πρέπει να σωθεί. Έχει λεηλατηθεί, έχει τραυματιστεί, έχει συρθεί σε έναν επιθετικό πόλεμο και έχει μετατραπεί σε φυλακή που διοικείται από τους πιο αδίστακτους και δόλιους απατεώνες», έγραψε εχθές ο Ναβάλνι στο Twitter μέσω των δικηγόρων του. «Οποιαδήποτε αντιπολίτευση σε αυτή τη συμμορία — έστω και συμβολική υπό την τρέχουσα περιορισμένη ιδιότητά μου — είναι σημαντική. Δεν πρόκειται να παραδώσω τη χώρα μου σε αυτούς και πιστεύω ότι το σκοτάδι τελικά θα σβήσει».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: