Ακυρώνεται το καρναβάλι της Πάτρας λόγω κορονοϊού

Ο δήμαρχος της Πάτρας, Κωνσταντίνος Πελετίδης, ανακοίνωσε πως ακυρώνεται το καρναβάλι της πόλης λόγω του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Πελετίδης με αφορμή την ανακοίνωση από την κυβέρνηση της ματαίωσης όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα.

Ο κ. Πελετίδης ανακοίνωσε πως σε ότι αφορά τις διοργανώσεις των οποίων την ευθύνη έχει η Δημοτική Αρχή δεν θα πραγματοποιηθούν, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί καλοκαιρινό καρναβάλι στα τέλη Ιουνίου.

«Η απόφαση δημιουργεί πικρία. Αλλά καλούμαστε να υλοποιήσουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση», ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος Πατρέων.

Ο δήμαρχος ρωτήθηκε για τα πληρώματα τα οποία λένε ότι θα κατέβουν σε παρέλαση, είπε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «εμείς δεν θα κάνουμε εκδηλώσεις, εάν θέλουν τα μαγαζιά είναι ευθύνη των διοργανωτών και αυτών που θα πάνε».

Στον κ. Πελετίδη έγινε ερώτηση για το πότε θα διεξαχθεί το καλοκαιρινό καρναβάλι, για το οποίο υπάρχουν ήδη σκέψεις από τον δήμο Πατρέων, λέγοντας: «Περίπου στα τέλη Ιουνίου».

Στις δηλώσεις του ο Κωνσταντίνος Πελετίδης τόνισε πως έχει ανατραπεί ο σχεδιασμός της πόλης και ζήτησε αποζημίωση από την κυβέρνηση για καρναβαλιστές και καταστηματάρχες.

Δημοσιεύτηκε από Flamis Konstantinos στις Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: