Ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Ενεργειακή κρίση: Νέα αύξηση από σήμερα, φεύγουν οι ταξιδιώτες του Ιουλίου

‘Εως και 34% η άνοδος στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μέσα σε ένα χρόνο — Ενδεικτικά οι τιμές για διαμονή και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για μία τετραμελή οικογένεια και ένα ζευγάρι σε Μήλο, Νάξο, Πάρο και Σαντορίνη

Ακριβότερα κατά 7% είναι από σήμερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αύξηση τρίτη και «φαρμακερή» στην τιμή τους. Η νέα αύξηση ανεβάζει συνολικά στο 35% την τιμή τους σε σχέση με τις αρχές του χρόνου.

Η δεύτερη αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων των επιβατών για το 2022, έγινε από τις 15/06 στις περισσότερες γραμμές οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, καθώς το συνεχώς αυξανόμενο κόστος των καυσίμων έχει εκτινάξει τη λειτουργική δαπάνη ενός πλοίου στο 70%.

Εν τω μεταξύ, από το πρωί έντονη είναι η κίνηση στα λιμάνια  του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, από το πρώτο κύμα αδειούχων του Ιουλίου.

Η άνοδος των τιμών καυσίμων επηρεάζει και την ακτοπλοϊα όπου από σήμερα, 1η Ιουλίου οι ταξιδιώτες θα πληρώσουν αυξημένα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με την επιβάρυνση να φτάνει το 5 – 8%. 

Από σήμερα, 1η Ιουλίου οι πολίτες καλούνται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ανέβασαν τις τιμές τους κατά 5%-8% (ανάλογα με την εταιρεία).

Ενδεικτικές είναι οι τιμές που παρουσίασε σήμερα το πρωί το MEGA για διακοπές σε τέσερα νησιά του Αιγαίου τόσο για μία τετραμελή οικογένεια όσο και για ένα ζευγάρι.

Συγκεκριμένα μία 4μελής οικογένεια που θέλει να ταξιδέψει στη Νάξο από 10 Ιουλίου έως 15 Ιουλίου θα πρέπει να πληρώσει για 4 διανυκτερεύσεις από 360 ευρώ έως 950 ευρώ. Τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής (με όχημα) θα τους κοστίσουν 644 ευρώ, με τις διακοπές να έχουν ένα συνολικό κόστος από 1.004 έως 1.594 ευρώ. Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζονται φαγητά και παραλία.

Αν επιλέξει την Πάρο, οι 4 διανυκτερεύσεις θα κοστίζουν από 680 έως 1.050 ευρώ, τα ακτοπλοϊκά 632 ευρώ, με το σύνολο να κυμαίνεται μεταξύ 1.312 με 1.682 ευρώ.

Στην περίπτωση που ένα ζευγάρι θελήσει το ίδιο διάστημα να πάει στη Σαντορίνη θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για 4 βράδια. Αναμένεται να πληρώσει από 665 έως 1.034 ευρώ, τα ακτοπλοϊκά θα του κοστίσουν 488 ευρώ με όχημα, με το σύνολο να ανέρχεται στα 1.153 με 1.522 ευρώ.

Τέλος ένα τετραήμερο στη Μήλο έχει κόστος για το ζευγάρι από 480 έως 1.100 ευρώ σε διαμονή, 331 ευρώ σε ακτοπλοϊκό με το σύνολο να αγγίζει ακόμα και τα 1.431 ευρώ.

Δείτε βίντεο 

Όπου φύγει φύγει οι ταξιδιώτες — Δείτε εικόνα από το λιμάνι του Πειραιά νωρίς το πρωί της Παρασκευής

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: