Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων: Μπόνους από 50 έως 450 ευρώ σε όσους έχουν καλες επιδόσεις

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τις αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που κυμαίνονται από 50 έως 450 ευρώ, σε περίπτωση που έχουν καλές επιδόσεις στην αξιολόγηση.

Οι υπάλληλοι που θα αξιολογηθούν με καλό βαθμό θα πάρουν μπόνους, αλλά οι πτυχιούχοι, ακόμα και αν δεν προαχθούν, θα ανέβουν μισθολογικό κλιμάκιο.

Βέβαια, από την αξιολόγηση απέχει το 70% ως 80% των δημοσίων υπαλλήλων, επομένως η διαδικασία δεν είναι ουσιαστική, ωστόσο, το σχέδιο του Υπουργείου δίνει κίνητρο συμμετοχής.

Συγκεκριμένα, πολύ μεγάλη μερίδα των δημοσίων υπαλλήλων θα λάβει αύξηση, καθώς προβλέπεται για τους πτυχιούχους υπαλλήλους που υπηρετούν επί 10ετία στο Δημόσιο και θα αξιολογηθούν με καλό βαθμό, δηλαδή “λίαν καλώς”, θα ανέβουν μισθολογικό κλιμάκιο.

Για παράδειγμα, ένας δημόσιος υπάλληλος με πτυχίο ο οποίος υπηρετεί 10 ως 12 έτη στο Δημόσιο μπορεί να ανέβει από τα 1.387 στα 1.446 ευρώ ενώ εάν κριθεί με άριστα μπορεί να διεκδικήσει και μια θέση στην ιεραρχία, όπου προβλέπονται και τα σχετικά επιδόματα που προβλέπονται.

Έτσι συμμετέχοντας στην αξιολόγηση ο υπάλληλος μπορεί να διεκδικήσει θέσει προϊσταμένου τμήματος με επίδομα 290 ευρώ, μια θέση προϊσταμένου υποδιευθύνσεως με επίδομα 350 ευρώ ή μια θέση προϊσταμένου διεύθυνσης με επίδομα 450 ευρώ.

 

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: