Ακρόπολη: Έκλεισε προληπτικά και για λόγους ασφαλείας


Έπειτα από τον κεραυνό που έπεσε χθες νωρίς το απόγευμα στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο της Ακρόπολης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερα άτομα, δυο αρχαιοφύλακες και δυο τουρίστες, αποφασίστηκε να κλείσει και για σήμερα προληπτικά η πρόσβαση στον Ιερό Βράχο.

Υπό το φόβο νέου ατυχήματος, έκλεισαν οι πόρτες και κανείς δεν μπορεί να ανέβει στην Ακρόπολη και να την επισκεφθεί, όπως και οι τουρίστες, οι οποίοι είναι δεδομένο πως θα ένιωσαν μια απογοήτευση που δεν μπορούν να επισκεφθούν το σπουδαίο αυτό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι δύο από τους τέσσερις τραυματίες -οι δύο αρχαιοφύλακες- συνεχίζουν να νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό, όπου μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες.

«Κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για λόγους ασφαλείας για το υπόλοιπο της ημέρας, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναμένεται ισχυρή καταιγίδα στην περιοχή τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες», σημειώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: