Ακροδεξιός ή Πράσινος; Η Αυστρία πρέπει να περιμένει ως τη Δευτέρα για να μάθει τον νέο Πρόεδρο

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων της κάλπης,  ο ακροδεξιός Νόρμπερτ Χόφερ του Κόμματος των Ελευθέρων προηγείται με 51,9%, έναντι του 48,1% του υποψήφιου των Πράσινων Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, στις εκλογές θρίλερ της Αυστρίας.

Ο νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της χώρας αναμένεται να ανακοινωθεί αργά το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς χρειάζεται η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων των πολιτών.

Συνοπολογιζόμενων και των προβλέψεων για το αποτέλεσμα των επιστολικών ψήφων με ένα ποσοστό λάθους στο 0,7%, το τελικό αποτέλεσμα φέρεται ότι θα είναι στο 50 – 50 για έκαστο των υποψηφίων, που σημαίνει ότι και στο οριστικό τελικό αποτέλεσμα η διαφορά των δύο υποψηφίων θα είναι ιδιαίτερα οριακή, σε λίγες μόνον χιλιάδες ψήφους, όποιος και να είναι τελικά ο νικητής και ως εκ τούτου ο μελλοντικός ομοσπονδιακός πρόεδρος.

Σε πρώτες δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση ο Νόρμπερτ Χόφερ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της χώρας, προσθέτοντας πως όποιος και να είναι τελικά ο νικητής, ο νέος πρόεδρος πρέπει να προσπαθήσει να ενώσει την Αυστρία. Ο ίδιος ήταν πάντα και παραμένει αισιόδοξος, ωστόσο η σημερινή ένταση και αγωνία για το αποτέλεσμα είναι πρωτοφανής για βραδιά εκλογών.

Από την άλλη πλευρά, ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, παραπέμποντας στην ανοικτή ακόμη καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων, ενώ σε σχετική ερώτηση παρατήρησε πως χαρακώματα ανοίγονται σε κάθε εκλογικό αγώνα.
.iefimerida.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: