Ακόμα κι αν είσαι σε άλλη φάση από την κολλητή σου μην τα παρατάς – Πώς να μη «σπάσετε»

Ένα πράγμα που γίνεται σαφές όταν τελειώνουμε το σχολείο και μπαίνουμε στο στάδιο της ενηλικίωσης είναι το γεγονός ότι εμείς και οι φίλες μας ακολουθούμε διαφορετικούς δρόμους και η καθεμία από εμάς κάνει τις επιλογές της. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τίποτα δεν μένει ίδιο με την ανέμελη περίοδο του σχολείου.

Θέλεις οι σπουδές, θέλεις οι διαφορετικές πόλεις, θέλεις μια σχέση που σοβαρεύει – υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορεί να μας χωρίσουν από την κολλητή μας και να νιώθουμε ότι έχουμε λιγότερα κοινά από ό,τι στο παρελθόν. Και ενώ το να είμαστε σε διαφορετικό στάδιο από τους φίλους μας μπορεί να είναι δύσκολο για πολλούς λόγους, δεν χρειάζεται να σηματοδοτεί το τέλος της φιλίας μας.

Δες πώς μπορείς να διατηρήσεις τη φιλία με την κολλητή σου ακόμα και αν οι δρόμοι σας χωρίζουν αναγκαστικά:

Θυμήσου από πού ξεκίνησε η φιλία σας

Πιθανότατα είναι αυτονόητο, αλλά το να θυμάσαι γιατί γίνατε φίλες εξαρχής, βοηθάει πολύ στο να κρατήσει η φιλία σας. Μιλώντας για όλα αυτά που έχετε περάσει, τις αστείες ιστορίες και όλα τα μυστικά που έχετε μοιραστεί, θα σας βοηθήσει να παραμένετε πιο κοντά όταν βρίσκεστε σε διαφορετικά μέρη και δεν βλέπετε η μία την άλλη όσο συχνά θα θέλατε. 

Δημιουργήστε νέες αναμνήσεις

Είναι πάντα διασκεδαστικό να θυμόμαστε το παρελθόν, αλλά οποιαδήποτε σχέση, συμπεριλαμβανομένης της φιλίας, δεν θα διαρκέσει αν δεν αφιερώσεις χρόνο για να δημιουργήσεις νέες αναμνήσεις. Το να βρείτε ένα Σαββατοκύριακο για να πάτε κάπου ή να κανονίσετε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, σίγουρα θα βοηθήσει.

Μην την αφήνεις έξω από τη ζωή σου

Προσπάθησε να κρατάς καθημερινή επαφή μαζί της και να μοιράζεσαι όλα τα καλά ή τα δύσκολα που συμβαίνουν σε αυτό το νέο ξεκινημα της ζωής σου. Μην την αφήνεις έξω από τη ζωή και την καθημερινότητά σου και φορντίστε να μιλάτε συχνά μέσω βιντεοκλήσης.

Κάνε νέες φίλες (και κράτα τις παλιές!)

Κάνε νέες φίλες που βρίσκονται σε παρόμοιο στάδιο με εσένα και να είσαι ανοιχτή στο να γνωρίσεις ανθρώπους στον νέο τόπο διαμονής σου, αλλά να υπενθυμίζεις πάντοτε στον εαυτό σου πόσο σημαντικό είναι να έχουμε μακροχρόνιες φιλίες και να κρατάμε τις παιδικές μας κολλητές στη ζωή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: