Αιχμές Ρωσίας για Τζόνσον: «Ο Πούτιν είναι έτοιμος να συνομιλήσει ακόμη και με τους ευρισκόμενους σε πλήρη σύγχυση»

Στην αναμονή βάζει το Κρεμλίνο τον Βρετανό πρωθυπουργό, που επισκέφθηκε την Ουκρανία – Η συνομιλία τους είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, ωστόσο ο Μπόρις Τζόνσον την ανέβαλε – Η βρετανική διπλωματία είναι «τελείως άχρηστη» δήλωσε Ρώσος διπλωμάτης

Αιχμές αφήνει το Κρεμλίνο για τον Μπόρις Τζόνσον, υπονοώντας ότι βρίσκεται «σε πλήρη σύγχυση», ενώ διπλωμάτης δήλωσε ότι η διπλωματία της Βρετανίας «τελείως άχρηστη».

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει σχετικά αν και εφόσον ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνομιλήσει τελικά στο τηλέφωνο με τον Τζόνσον, διευκρινίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι έτοιμος να συνομιλήσει με οποιονδήποτε, ακόμη και με τους «ευρισκόμενους σε πλήρη σύγχυση».

Οι δύο πολιτικοί είχαν προγραμματίσει τηλεφωνική επικοινωνία τη Δευτέρα. Ωστόσο ο Βρετανός πρωθυπουργός την ανέβαλε, καθώς βρίσκονταν στη Βουλή, για το partygate.

Χθες, ο Τζόνσον επισκέφθηκε το Κίεβο. Εκεί κατηγόρησε τον Πούτιν ότι κρατά ένα όπλο στο κεφάλι της Ουκρανίας, για να εκφοβίσει τη Δύση προκειμένου να επιτύχει την επαναχάραξη του μεταψυχροπολεμικού χάρτη ασφαλείας της Ευρώπης.

Η βρετανική διπλωματία αποδείχθηκε «τελείως άχρηστη»

Υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης στα Ηνωμένα Εθνη δε εξαπέλυσε — εν όψει ενδεχόμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας Πούτιν-Τζόνσον σήμερα με θέμα την ουκρανική κρίση — επίθεση κατά της βρετανικής διπλωματίας, λέγοντας ότι «δεν κάνει για τίποτε».

«Υπάρχει πάντα θέση για την διπλωματία, αλλά ειλικρινά, δεν εμπιστευόμαστε τη βρετανική διπλωματία. Κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών, η βρετανική διπλωματία αποδείχθηκε, κατά την γνώμη μου, τελείως άχρηστη», δήλωσε ο Ντμίτρι Πολιάνσκι, αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Εθνη σε συνέντευξή του στο Sky News.

«Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, κυρίως τους καλούς μου φίλους τους Βρετανούς διπλωμάτες, αλλά ειλικρινά, δεν υπάρχουν αποτελέσματα για να καμαρώνει κανείς», είπε.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: