Αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, καταθέτει η Ελλάδα

Αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, καταθέτει η Ελλάδα

για της δανειακής σύμβασης, καταθέτει η

Αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης για έξι μήνες θα υποβάλει αύριο Τετάρτη η ελληνική στον Πρόεδρο του Εurogroup, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Ν» στις Βρυξέλλες Νίκος Μπέλλος, με το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση (μεχρι τέλος Αυγούστου) ικανοποιείται το ένα σκέλος της ανακοίνωσης του Εurogroup.

Ωστόσο, για το δεύτερο σκέλος που αφορά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης η κυβέρνηση σκοπεύει να διαφοροποιηθεί σε κάποια σημεία, για το λόγο αυτό κυβερνητικά στελέχη βρισκονταν χθες σε συνεχή με αξιωματούχους της Ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ θα κρίνει στη συνέχεια εάν το ελληνικό αίτημα πληροί τις προυποθεσεις που έθεσαν χθες Δεύτερα οι εταίροι και ανάλογα θα αποφασίσει εάν θα συγκαλέσει ή όχι έκτακτη σύγκληση των υπουργών οικονομικών την Παρασκευή.

Το αιτιολογικό που θα συνοδεύει το αίτημα της παράτασης θα βασίζεται στις κατευθύνσεις του λεγόμενου «εγγράφου Μοσκοβισί» που είδε τη Δευτέρα το φως της δημοσιότητας στο .

Πηγές της Ευρωζώνης λένε ότι για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της δανειακής σύμβασης, η Ελλάδα πρέπει να δεχθεί προϋποθέσεις και όρους.

Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, ο κ. Ντέισελμπλουμ και οι εταίροι της Ελλάδας θα εξετάσουν αν το ελληνικό αίτημα παράτασης περιλαμβάνει τέτοιες προϋποθέσεις.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ακόμη ότι η Αθήνα δεν θέλει τη ρήξη και είναι διατεθειμένη να βρεθεί λύση. Το βασικό είναι το περιεχόμενο του ελληνικού αιτήματος να ικανοποιεί όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, συμπλήρωναν.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση διαχωρίζει τη δανειακή με την Ευρωζώνη από το τρέχον πρόγραμμα στήριξης, που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, αρνούμενη να ζητήσει παράταση για αυτό.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα και δεν πρόκειται να ζητήσει παράταση του προγράμματος/μνημονίου.

Σημείωναν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί επέκταση της δανειακής σύμβασης, «διαχωρίζοντάς την σαφώς από το πρόγραμμα/μνημόνιο».

Naftemporiki.gr

Tags: , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: