Αϊτή: Έξι αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες , διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα

Έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν προχθές Τετάρτη στη βόρεια Αϊτή κατά τη διάρκεια επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα μελών συμμοριών, ανακοίνωσαν οι αρχές, επεισόδιο που πυροδότησε διαδηλώσεις χθες Πέμπτη στο Πορτ-ο-Πρενς.

Πολίτες και αστυνομικοί, αγανακτισμένοι, έκαναν πορεία στους δρόμους της αϊτινής πρωτεύουσας, έστησαν οδοφράγματα, αποπειράθηκαν να καταλάβουν το γραφείο του αμφισβητούμενου πρωθυπουργού Αριέλ Ανρί κι εισέβαλαν στην πίστα του διεθνούς αεροδρομίου Toussaint Louverture, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεν μπόρεσαν να φθάσουν στο σαλόνι των διπλωματών, όπου βρισκόταν ο επικεφαλής της κυβέρνησης, μετά την επιστροφή του από σύνοδο στο εξωτερικό. Ωστόσο υπήρξαν προβλήματα στις αφίξεις και στις αναχωρήσεις αεροσκαφών. Εξάλλου, σχολεία έκλεισαν τις πόρτες τους.

Την Τετάρτη, «κακοποιοί» επιτέθηκαν τρεις φορές εναντίον αστυνομικού τμήματος στη Λιανκούρ, στο βόρειο τμήμα της φτωχής χώρας της Καραϊβικής· «κατά τη διάρκεια της τρίτης επίθεσης», ένοπλοι που έκαναν έφοδο «σε όλα τα μέτωπα» εντέλει «σκότωσαν έξι από τους αστυνομικούς μας», δήλωσε ο Ζαν Μπρους Μιρτίλ, αξιωματικός της αστυνομίας, στο μικρόφωνο αϊτινού ραδιοφωνικού σταθμού.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: