Αισθάνεσαι ότι το αγόρι σου σε «κρύβει»; Pocketing λέγεται και να τι πρέπει να κάνεις

Η αρχή μιας νέας σχέσης είναι πάντοτε συναρπαστική… Οι πεταλούδες που νιώθεις στο στομάχι, ο ενθουσιασμός και η φάση που μαθαίνετε ο ένας τον άλλον είναι μερικές από τις ομορφότερες εμπειρίες. Και αν είσαι σαν κι εμένα, θέλεις να μοιραστείς με τις φίλες σου κάθε λεπτομέρεια για εκείνον και τη σχέση σας. Άλλωστε, είναι εκείνες που μπορούν να σου δώσουν τις πιο καλές συμβουλές και να αναλύσετε καθετί για ώρες.

Όσο ο καιρός περνάει, είναι λογικό να θέλεις να δημοσιεύσεις μια φωτογραφία μαζί του στα social media, προκειμένου να μοιραστείς τη χαρά σου με τους διαδικτυακούς σου φίλους, αλλά και να κάνεις το αγόρι σου να νιώσει όμορφα.

Δεν λέγονται όλα μέσω SMS: Όσα δεν πρέπει ποτέ – μα ποτέ – να του πεις με μήνυμα

 Εάν οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι βασικό κομμάτι για εσένα στις σχέσεις, μπορεί να νιώσεις περίεργα ή να σε ενοχλήσει αν το νέο σου crush δεν βάζει φωτογραφίες μαζί σου. Ίσως αρχίσεις να αναρωτιέσαι αν αυτό σημαίνει ότι για κάποιο λόγο σε κρύβει ή δεν σε θεωρεί κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στη ζωή του…

Κάπου εδώ να σου συστήσουμε το «pocketing»…

Υπάρχει ένα δημοφιλές dating trend που περιγράφει και εξηγεί αυτή τη συμπεριφορά: το «pocketing». Τι ακριβώς είναι όμως το «pocketing» και πόσο μεγάλο πρόβλημα μπορεί να είναι τελικά μέσα σε μια σχέση;

Το Pocketing είναι η συνήθεια του να μην δημοσιοποιείς τη σχέση σου στα social media. Βγαίνει από τη λέξη «pocket» και σημαίνει ότι κρατάς τον σύντροφό σου κρυφό (και καλά, στην τσέπη σου).

Το pocketing δεν έχει να κάνει μόνο με τα social media… Περιγράφει, επίσης, μια κατάσταση στην οποία το αγόρι σου σε κρατά μακριά από την οικογένεια και τους φίλους του, αποφεύγει να τους συναντά όταν είστε μαζί και κανονίζει να κάνετε πράγματα μόνο οι δυο σας.

Οι λόγοι πίσω από pocketing είναι λίγο ανησυχητικοί…

Όπως μπορείς πιθανώς να μαντέψεις, το pocketing δεν είναι καλό σημάδι. Αλλά πριν αρχίσεις να πανικοβάλλεσαι, να ξέρεις ότι υπάρχουν και «αθώοι» λόγοι πίσω από αυτή την πρακτική.

Ένας λόγος που σε «κρύβει« μπορεί να είναι το γεγονός ότι είχε κάποια άσχημη εμπειρία στο παρελθόν ή νιώθει ανασφάλεια για την «ποιότητα» του κοινωνικού του κύκλου.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πιθανά red flags που περιβάλλουν το pocketing, όπως για παράδειγμα ότι μπορεί να μην είναι ειλικρινής σχετικά με τις προθέσεις ή τις προσδοκίες του. Ίσως θέλει να έχει σχέση μαζί σου, αλλά παράλληλα να φλερτάρει στα social media. Υπάρχουν αγόρια που δεν θέλουν η κοπέλα τους να έχει επίδραση στη ζωή τους. Γιατί; Ενδεχομένως επειδή δεν τη σέβονται ή δεν τους νοιάζονται αρκετά για να το κάνουν.

    

Πώς να το αντιμετωπίσεις

Εάν σε ενοχλεί αυτή η κατάσταση ή σε κάνει να έχεις αμφιβολίες για εκείνον, έκφρασέ το. Έχεις αυτό το δικαίωμα! Είσαι ενεργό μέρος αυτής της σχέσης, όπως και εκείνος. Πες του ότι δεν θέλεις να σε κρύβει πια και να δείξει σε όλους ότι είστε μαζί και ευτυχισμένοι.

Μίλησέ του ήρεμα ώστε να μην αισθανθεί ότι τον πιέζεις ή του επιτίθεσαι. Για παράδειγμα πες του: «Νιώθω ότι δεν σου αρέσει η ιδέα να γνωρίσω τους φίλους και την οικογένειά σου. Θα ήθελες να το συζητήσουμε;» ή «Το βρίσκω λίγο περίεργο το γεγονός ότι δεν έχω γνωρίσει ακόμα τους φίλους/την οικογένειά σου. Θα ήθελα να μιλήσουμε για αυτό αν είσαι έτοιμος». 

Όταν το συζητήσετε, παρατήρησε πώς ανταποκρίνεται. Είναι ανοιχτός και συζητήσιμος ή κάθετος στην επιλογή του;

Το να θέλεις ο σύντροφός σου να σε επιδεικνύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ή να σε συμπεριλάβει περισσότερο στη ζωή του) είναι απολύτως κατανοητό και φυσιολογικό και επιτρέπεται να το ζητήσεις.

«>

.

Sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: