Αιγιάλεια: Η 10η κλοπή ήταν η τελευταία για μια σπείρα 17χρονων

Είχαν διαρρήξει σπίτια και οχήματα, ενώ είχαν διαπράξει και κλοπές μηχανημάτων και σε φωτοβολταϊκό πάρκο — Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται σε περίπου 18.000 ευρώ

Σπίτια, μηχανήματα, οχήματα, ακόμη και ένα φωτοβολταϊκό πάρκο είχε βάλει στο στόχαστρό της μια σπείρα νεαρών Ελλήνων που δρούσαν τους τελευταίους έξι μήνες στην περιοχή της Αιγιαλείας και είχαν διαπράξει εννέα κλοπές. Όμως, η δέκατη που επιχείρησαν το βράδυ της Πέμπτης οδήγησε στην σύλληψή τους.

Οι δράστες, ένας ενήλικος και τρεις 17χρονοι, κατέστρεψαν το σύστημα συναγερμού μιας εξοχικής κατοικίας και την διέρρηξαν με σκοπό να κλέψουν ό,τι υπήρχε μέσα, όμως έγιναν αντιληπτοί και μπήκαν σε ένα αυτοκίνητο προσπαθώντας να διαφύγουν. Πριν προλάβουν να βάλουν μπροστά τη μηχανή, όμως, ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας που τους συνέλαβαν και κατέσχεσαν ένα κατσαβίδι, ένα ζευγάρι γάντια και μια πένσα.

Από την προανάκριση που ακολούθησε, αποκαλύφθηκε ότι οι τέσσερις δράστες είχαν διαπράξει ακόμη εννέα κλοπές σε σπίτια, χωματουργικά μηχανήματα, ένα όχημα και ένα φωτοβολταϊκό πάρκο, από τα οποία είχαν κλέψει 425 ευρώ, κοσμήματα, δυο μπαταρίες μηχανημάτων, γεωργικά εργαλεία, 300 μέτρα καλώδιο χαλκού, μια τραπεζική κάρτα και ένα ipad, συνολικής αξίας περίπου 18.000 ευρώ. Μάλιστα, με την κλεμμένη κάρτα έβαλαν τρεις φορές καύσιμα σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων!

Σε βάρος των τεσσάρων νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος, με την οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ κατασχέθηκαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν και δυο κινητά που βρέθηκαν στην κατοχή των δυο 17χρονων.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: