Αγόρι 8 ετών που έζησε χρόνια ως άστεγο, ξεσπάει σε δάκρυα όταν αντικρίζει το πρώτο του κρεβάτι

Ένα μικρό αγόρι μόλις 8 χρονών, ο Daeyrs, μαζί με τη μητέρα του την Dionna ήταν άστεγοι για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Όλα συνέβησαν όταν η Dionna , που εργαζόταν ως ασκούμενη νοσοκόμα, έχασε ξαφνικά τη δουλειά της. Σα να μην έφτανε αυτό, λίγο καιρό αργότερα έχασε και το σπίτι τους γιατί δεν είχε χρήματα για το ενοίκιο.

Οι δυο τους, όλα αυτά τα χρόνια, αναγκάστηκαν να μείνουν σε διάφορα κρατικά καταλύματα για αστέγους, με μοναδικά έπιπλα μερικές καρέκλες, 2-3 κουβέρτες κι ένα φουσκωτό στρώμα στο πάτωμα, όπου κοιμόταν το μικρό αγόρι.

Τελικά το αγοράκι και η μητέρα του κατάφεραν να λάβουν από το κράτος ένα σπίτι για να μείνουν. Η νέα τους στέγη βρισκόταν στο Μίτσιγκαν και το μόνο που ήθελε τώρα πια ο μικρός Daeyrs ήταν ένα εντελώς δικό του κρεβάτι. Αυτή του την επιθυμία την εξέφρασε τα περασμένα Χριστούγεννα στον Άγιο Βασίλη.

Ένας κοινωνικός λειτουργός που χειριζόταν την υπόθεση της οικογένειας απευθύνθηκε στη φιλανθρωπική οργάνωση Humble Design, η οποία προσέφερε δωρεάν την επίπλωση για όλο το σπίτι. Διάλεξαν χρησιμοποιημένα έπιπλα σε άριστη κατάσταση και γέμισαν το σπίτι, βάζοντάς τα σε μια όμορφη διαρρύθμιση.

Το αγόρι, έμεινε έκπληκτο όταν αντίκρισε το πλήρες επιπλωμένο και διακοσμημένο δωμάτιό του. Αμέσως ξέσπασε σε κλάματα μέσα στην αγκαλιά της μητέρας του! Ένα γεμάτο δωμάτιο με κρεβάτι, καρέκλες, μαξιλάρια και παιχνίδια. Η χριστουγεννιάτικη ευχή του πήρε σάρκα κι οστά και ήταν πια μπροστά στα μάτια του. Η έκφραση του προσώπου του τα λέει όλα.

Το βίντεο που τραβήχτηκε με τον μικρό Daeyrs, αποτυπώνει την απόλυτη ευγνωμοσύνη δύο ανθρώπων για βασικά αγαθά, που συχνά οι περισσότεροι από εμάς τα θεωρούμε δεδομένα.

Η όλη κινητοποίηση για τη βοήθεια της μονογονεϊκής οικογένειας έγινε σε συνεργασία των κοινωνικών λειτουργών του κράτους, αλλά και μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης. Ο ιδρυτής της οργάνωσης αυτής ήταν ο Treger Strasberg του Humble Design, ο οποίος επέβλεπε την ανακαίνιση του σπιτιού των ονείρων του Daeyrs.

Ο ίδιος δήλωσε: «Μπήκαν σε αυτό το σπίτι αλλά δεν είχαν έπιπλα και κοιμούνται στο πάτωμα. Βλέποντας πόσα πολλά σήμαιναν ένα κρεβάτι κι ένα δωμάτιο για τον Daeyrs, πραγματικά συνειδητοποίησα τι είναι στ’ αλήθεια σημαντικό στη ζωή και ένιωσα ευγνώμων για όλα όσα έχω.

Ήταν τόσο ενθουσιασμένος που είχε το δικό του δωμάτιο, αλλά και τόσο συγκλονισμένος που μετά από όλα όσα έχει περάσει, έχει πια ένα μέρος για να μείνει και να είναι ένα κανονικό παιδί χωρίς ανησυχίες.»

Το Humble Design πέρασε από την αποθήκη του (εικόνα) και συνέλεξε μεταχειρισμένα έπιπλα για την οικογένεια για να κάνει το σπίτι τους να μοιάζει με αληθινό σπίτι.

Το όμορφα διακοσμημένο σπίτι από το Humble Design. 

Αυτή η οικογένεια μπορεί πια να κάνει μια νέα αρχή.Η Dionna και ο γιος της κάθονται στον καναπέ ενθουσιασμένοι με το νέο τους σπίτι

Ο ιδρυτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης, ο Treger Strasberg, συμπλήρωσε λέγοντας: «Το 2017, βοηθήσαμε 169 οικογένειες να περάσουν από καταφύγια άστεγων και καταχρήσεων. Θέλουμε απλώς να αγκαλιάσουμε κάθε οικογένεια που μας χρειάζεται. Ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι κανένα παιδί δε θα κοιμηθεί ξανά στο πάτωμα».

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Viral news

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: