Αγοράζει οικόπεδο για τη λειτουργία Κέντρου Αποτέφρωσης ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Την αγορά οικοπέδου το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών ενέκρινε ομόφωνα στη συνεδρίασή του την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για τον σκοπό αυτό προβλέφθηκε στον προϋπολογισμό του 2015 από το Αυτοτελές Τμήμα Διαχείρισης Κοιμητηρίων το ποσό των 400.000 ευρώ, ενώ οι όροι για τη διενέργεια δημοπρασίας αναμένεται να οριστικοποιηθούν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, υπενθύμισε ότι οι συζητήσεις για το αποτεφρωτήριο ξεκίνησαν το 2011 ωστόσο παρουσιάστηκαν δυσκολίες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, ζήτησε να αναβληθεί το θέμα για να μπορέσει να απαντήσει στα ερωτήματα ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος αναχώρησε για την Αθήνα.

Νωρίτερα, στην τοποθέτησή του ο κ.Καλαφάτης τάχθηκε υπέρ του αποτεφρωτηρίου, ωστόσο υποστήριξε πως το ζήτημα «θέλει συγκεκριμένη προσπάθεια, προγραμματισμό, μελέτη και όχι να πάει στις καλένδες».

Η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου, τάχθηκε υπέρ του αποτεφρωτηρίου και πρότεινε να αγοραστεί οικόπεδο στην περιοχή της Θέρμης, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Μιχάλης Κωνσταντινίδης, τάχθηκε επίσης υπέρ της αγοράς οικοπέδου.

Η Ελεάννα Ιωαννίδου από τις «Γειτονιές σε Δράση» ανέφερε ότι η αγορά οικοπέδου για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου «είναι μια πρώτη κίνηση που έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό», ενώ υπέρ τάχθηκε και ο Γιώργος Ρακκάς από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη».

Σύμφωνα με την εισήγηση για την αγορά οικοπέδου «η εγκατάσταση και λειτουργία αποτεφρωτηρίων ως δραστηριότητα χαμηλής όχλησης δεν επιβαρύνει το περιβάλλον με θορύβους ή ρύπους, συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των κοιμητηρίων και συντελεί στην προστασία του υδροφόρου ορίζοντα».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: