Αγωνία στο Μαρόκο: Ξαπλωμένος o 5χρονος που εγκλωβίστηκε σε πηγάδι, αγωνία για την κατάστασή του – Δείτε live

Στις τελευταίες εικόνες που προέρχονται από κάμερα που προωθήθηκε στο εσωτερικό του πηγαδιού, το παιδί φαίνεται ξαπλωμένο στο πλευρό — Eίναι αδύνατον να πει κανείς με βεβαιότητα ότι είναι ζωντανό

Κομβικής σημασίας κρίνεται το σημείο στο οποίο έχει φτάσει η ομάδα διασωστών στην προσπάθειά της να δώσει μια θετική έκβαση στο θρίλερ αναζήτησης του πεντάχρονου Ράιαν. Οι ενδελεχείς έρευνες συνεχίζονται, την ώρα που σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ βρίσκονται σε ένα προχωρημένο στάδιο, οπότε πιθανόν να δοθούν σύντομα απαντήσεις.Στις τελευταίες εικόνες που προέρχονται από κάμερα που προωθήθηκε στο εσωτερικό του πηγαδιού, το παιδί φαίνεται ξαπλωμένο στο πλευρό και είναι αδύνατον να πει κανείς με βεβαιότητα ότι είναι ζωντανό, δήλωσε διασώστης.

Οι διασώστες έχουν διοχετεύσει οξυγόνο μέσω σωλήνων και έχουν κατεβάσει μπουκάλια με νερό, χωρίς να είναι βέβαιοι ότι το παιδί τα χρησιμοποίησε.

Οι ερευνητές εισήλθαν, από νωρίς το απόγευμα, στο τούνελ που οδηγεί στον θύλακα όπου βρίσκεται ο Ράιαν. Συνοδεύονται από ιατρική ομάδα, αλλά δεν είναι γνωστό πότε θα ξαναβγούν. Εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα βρουν ζωντανό το παιδί και αγνοούν σε τι κατάσταση μπορεί να βρίσκεται.

Το παιδί έχει εγκλωβιστεί στο πηγάδι που ξεπερνά τα 30 μέτρα κάτω από τη Γη στην επαρχία Λααγιούν. Το αγοράκι έπεσε στο πηγάδι το απόγευμα της Τρίτης και στη συνέχεια ακούστηκε να κλαίει.

Όπως είπε η μητέρα του, έπαιζε κοντά στο σημείο προτού εξαφανιστεί. Εκείνη έντρομη έσπευσε να τηλεφωνήσει στις Αρχές αφού έμαθε τι είχε συμβεί.

Οι διασώστες αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες, όπως κατολίσθηση και παρουσία ογκόλιθων. Οι φωτογραφίες, που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα, δείχνουν εκατοντάδες ντόπιους να παρακολουθούν τις προσπάθειες διάσωσης.

Στην είσοδο του τούνελ βρίσκεται ομάδα πυροσβεστών, ένα ασθενοφόρο και ένα ελικόπτερο με ιατρικό εξοπλισμό. Ιατρικός εξοπλισμός και υλικό έχουν προωθηθεί το εσωτερικό του τούνελ.

Οι εργασίες διάνοιξης του οριζόντιου τούνελ μήκους λίγων μέτρων έχει προχωρήσει με πολύ αργούς ρυθμούς στην απομονωμένη κοινότητα της επαρχίας Τσεφτσαουέν του βόρειου Μαρόκου και όλες οι προσπάθειες είναι επικεντρωμένες στην αποφυγή κατολισθήσεων.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης, πλήθος χιλιάδων ανθρώπων έχει συρρεύσει και κατασκηνώσει παρά το κρύο στην ορεινή αυτή περιοχή του Ριφ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων.

Μεταλλικά φράγματα έχουν τοποθετηθεί για να εμποδίσουν το πλήθος να πλησιάσει.

Καθώς οι εργασίες προχωρούν, οι άνθρωποι φωνάζουν «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) και χειροκροτούν για να ενθαρρύνουν τους διασώστες.

Το δράμα του Ράιαν έχει προκαλέσει κύμα συγκίνησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Μάγρεμπ μέχρι το Ιράν και από την Υεμένη μέχρι τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: