Αυτός ήταν ο Έλληνας ηθοποιός που είχε προταθεί να παίξει τον Τζέιμς Μποντ!

«Ούρσουλα Άντρες φύγε, κρατάω πιστόλι…»

Μπορούμε να φανταστούμε ότι εκατομμύρια άντρες θα ήθελαν μία ευκαιρία για να παίξουν μία φορά τον James Bond. Και όχι μόνο ηθοποιοί. Όταν ένας ρόλος φτάνει στο σημείο να χαράξει ολόκληρη ιστορία, το πιο λογικό είναι να θέλεις να γίνεις έστω και ένα μικρό κομμάτι της.

Ωστόσο η είδηση που δημοσίευσε η Metro, αναφέρει πως ένας από τους ανθρώπους που ζήλεψαν τον Βρετανό πράκτορα, ήταν και ο Michael Jackson. Και όταν λέμε ζήλια, μιλάμε σε σημείο που έβαλε τον τότε μάνατζερ του, Michael Ovitz, να έρθει σε επαφή με την παραγωγή και να κάνει την πρόταση.

Όλα αυτά, προς τα μέσα της δεκαετίας του ’80 με τον Ovitz να προσπαθήσει να εξηγήσει στον Βασιλιά της Ποπ ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα. «Στο τέλος εγώ και ο Ron (Meyer) τον πείσαμε λέγοντάς του πως ο 007 έχει φτιαχτεί να είναι σκληρός και αδυσώπητος, επικαλούμενοι την ευαισθησία που έχει ο ίδιος και δεν αρμόζει σε έναν πράκτορα. Ο Μάικλ έκανε πίσω», αναφέρει στα απομνημονεύματά του με τίτλο ‘‘o Is Michael Ovitz’’.

Όμως ήταν πολλοί που οι ηθοποιοί που βρέθηκαν στο στόχαστρο της παραγωγής για έναν ρόλο-σταθμό στις κατασκοπικές ταινίες του 007. Κάποιοι δεν τα κατάφεραν και άλλοι έκλεισαν την πόρτα πίσω τους.

Μαζέψαμε τις 10 πιο εμβληματικές φιγούρες από αυτές και στις παρουσιάζουμε:

Rex Harrison: Πιο βετεράνος από τους βετεράνους. Είχε το στυλ αλλά όχι την νιότη. «Έχασε» την μάχη από τον Sean Connery για το Dr. No.

Oliver Reed: Οι νεότεροι θα τον θυμούνται από τον ρόλο του Proximo στον Μονομάχο. Ένας από τους πιο στιλάτους άντρες των 70s, έχασε τον ρόλο του James Bond εξαιτίας του αλκοολισμού του.

Sam Neil: Είχε παίξει σε mini series την ιστορία του πραγματικού κατασκόπου που έδωσε έμπνευση στην δημιουργία του James Bond. Παρότι ήταν ο πρώτος επιλαχών μετά την αποχώρηση του Roger Moore, θεώρησε πως δεν ήθελε έναν ακόμη κατασκοπικό ρόλο.

Burt Reynolds: Πριν ο Connery αποφασίσει να γυρίσει για το Diamonds Are Forever, η παραγωγή έβλεπε ένα νέο Bond στο πρόσωπο του. Ο ίδιος ωστόσο σκεφτόταν πως ο χαρακτήρας έπρεπε να ήταν Βρετανός.

Sean Bean: Πέρασε κανονικά την οντισιόν στο GoldenEye, αλλά ο σκηνοθέτης Martin Campbell έκανε από το πρώτο λεπτό την παρακάτω δήλωση: «Αν υπάρχει anti-Bond, είναι σίγουρα αυτός ο τύπος».

Liam Neeson: Άλλος ένας ηθοποιός που κυνήγησε η παραγωγή για το GoldenEye. Ο Neeson είχε δηλώσει ωστόσο πως δεν ήθελε μία καριέρα action hero. Πώς αλλάζουν οι καιροί ε;

Hugh Jackman: Τον πλησίασαν γύρω στο 2000 όπου είχε ήδη ξεκινήσει τα Χ-Μen. Ειλικρινά, ίσως η πόρτα που τους έριξε να ήταν η πιο σοφή κίνηση που έκανε στην καριέρα του. Διαφορετικά δεν θα είχαμε Logan.

Clive Owen: Ήταν για πολύ καιρό στο στόχαστρο των παραγωγών και τελικά η δουλειά χάλασε στα συμβόλαια. Θα δήλωνε αργότερα στο Variety πως ο ρόλος του 007 ήταν «Ό,τι καλύτερο δεν συνέβη στη ζωή μου».

Sam Worthington: Εδώ είχαμε την καλύτερη ατάκα. Ο Sam απάντησε στην παραγωγή πως επιθυμούσε να δημιουργήσει έναν δικό του χαρακτήρα trend παρά να πατήσει πάνω σε κάποιον άλλο. Με τι ρε φίλε; Με το Terminator Salvation;

Γιώργος Φούντας: Τον είδαν στο Ποτέ την Κυριακή και τον αγάπησαν για το στυλ του. Το πρόβλημα όμως ήταν η αγγλική προφορά και το ταξίδι του κυρ Γιώργου τελείωσε με ένα μόλις δοκιμαστικό. Έφτασε όμως πιο κοντά από οποιονδήποτε άλλον και έπεισε με μία μόλις ταινία.

Πηγή: ratpack.gr

(?)

SHOWBIZ

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: