Αυτός είναι ο λόγος που το πράσινο είναι το αγαπημένο χρώμα της μόδας αυτήν τη στιγμή

Δώσε ιδιαίτερη βάση σε αυτό το χρώμα αν θες ένα ψυχολογικό boost!

Το διαδίκτυο έχει πάθει εμμονή με το πράσινο αυτήν τη στιγμή. Και δεν είναι ένα οποιοδήποτε πράσινο, είναι οι αποχρώσεις του παστέλ, του απαλό χρώματος της μέντας, του sage green, όλοι αυτοί οι χρωματικοί τόνοι που θα μειώσουν αμέσως την αρτηριακή σου πίεση και θα σε κάνουν να ξεχάσεις τη λίστα των υποχρεώσεών σου για σήμερα. Η τάση άρχισε στο Twitter με έναν χρήστη να δημοσιεύει τέσσερις φωτογραφίες με το πράσινο χρώμα της μέντας, που έγιναν αμέσως viral. Σχεδόν μετά από 305.000 likes και 48.000 retweets, είναι σίγουρο πως και το υπόλοιπο Twitter συμφώνησε.

Και γιατί ακριβώς είναι αυτή η απόχρωση του πράσινου το αγαπημένο χρώμα του διαδικτύου αυτήν τη στιγμή; Η απάντηση είναι απλή: επειδή είναι βαθιά καταπραϋντική για το πνεύμα και τα νεύρα μας.

Μετά το 2020, και με το 2021 να ακολουθεί τα ίδια βήματα μέχρι στιγμής, αυτό που λαχταρούμε όλοι τώρα είναι κάτι που να μας βοηθήσει να ηρεμήσουμε και να μας τονώσει την ψυχολογία – ακόμα και για ένα λεπτό. Αυτό το απαλό πράσινο της μέντας, λοιπόν, έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Μας κάνει να νιώθουμε σαν να πήγαμε σε spa για ένα ωραίο massage και αφρόλουτρο. Με απλά λόγια: αυτό είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε αυτήν τη στιγμή.

Μερικοί άνθρωποι θυμούνται τις παλιές seafoam green (πράσινο του αφρού της θάλασσας) κιθάρες και τα φορτηγά τους, ενώ άλλοι αναδεικνύουν τα πάντα από τα πράσινα σχέδια στα νύχια τους έως τις κουζίνες και τα Vans τους. Η αγάπη όλων για το πράσινο έχει επίσης εμπνεύσει πολλούς να ξαναβάψουν τους τοίχους τους, να σχεδιάσουν πράσινα φούτερ, ακόμη και να αγοράσουν πράσινα πληκτρολόγια υπολογιστών.

Ωστόσο, αυτή η τάση δεν θα έπρεπε να αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Το διαδίκτυο δεν είναι το μόνο που είναι ερωτευμένο με το πράσινο. Υπήρχαν πολλές προβλέψεις ότι το πράσινο θα ήταν το χρώμα του 2020 και δικαίως. Το πράσινο, σε όλες του τις αποχρώσεις, ήταν μεγάλη επιτυχία στις πασαρέλες πέρσι. Η συλλογή Menswear του Salvatore Ferragamo για την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2020 παρουσίασε ένα κοστούμι σε πράσινο της μέντας. Επιπλέον, ένα κλασικό μονόχρωμο look του οίκου Max Mara για την ίδια σεζόν ήταν σε παστέλ πράσινο. Η Bella Hadid άνοιξε το show του οίκου Lacoste για την σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020 με ένα all-green look και μεγάλο μέρος της υπόλοιπης συλλογής, η οποία ήταν εμπνευσμένη από το γκολφ, περιλάμβανε διάφορες αποχρώσεις του πράσινου.

Αλλά όπως γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, το παγκόσμιο lockdown ήρθε λίγες μέρες αργότερα και ξαφνικά το μόνο πράγμα που φορούσαμε ήταν φόρμες και πουλόβερ. Ωστόσο, παρόλο που ακυρώθηκαν σχεδόν τα πάντα από αυτά που είχαμε κανονίσει το 2020, το πράσινο κατάφερε να «επιβιώσει». Και ενώ το πράσινο είναι on trend τώρα, η μόδα έχει αγαπήσει κάθε απόχρωση του εδώ και πολύ καιρό. Σίγουρα, αυτό το χρώμα ήταν αμφιλεγόμενο στο παρελθόν, αλλά σήμερα, είναι απαραίτητο στην γκαρνταρόμπα όλων μας. Από τον οίκο Bottega Veneta έως τον οίκο Prada, το πράσινο υπήρξε κεντρικό θέμα στις συλλογές σχεδιαστών εδώ και χρόνια και συνεχίζει να υπάρχει και φέτος.

Ο οίκος Bottega Veneta παρουσίασε πρόσφατα τη συλλογή του για τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021, η οποία ήταν σε μεγάλο βαθμό μια ωδή στο πράσινο χρώμα. Πολλά κομμάτια στη συλλογή ήταν πράσινα, από τα mules μέχρι τα φορέματα, ακόμα και το eyeliner μερικών μοντέλων. Ακόμα και ο φωτισμός του show ήταν – ναι, το μάντεψες – πράσινος.

Αυτός είναι ο λόγος που το πράσινο είναι το αγαπημένο χρώμα της μόδας αυτήν τη στιγμή

Συνέχισε, λοιπόν, στην gallery παρακάτω για να δεις ποια είναι τα αγαπημένα μας πράσινα looks από τις πασαρέλες.

Τα ριγέ rugby T-shirts είναι η νέα τάση που ανέδειξε το Instagram

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: