Αυτός είναι ο 87χρονος που τόλμησε και «αγκάλιασε» την ηλεκτροκίνηση

Συνήθως οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι αν και θέλουν, δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στη λογική του εκσυγχρονισμού. Κάποιοι άλλοι αρνούνται να μπουν  στη διαδικασία της εκμάθησης. Ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις. Όπως για παράδειγμα ο κύριος που βλέπετε αν και 87 ετών δεν δίστασε  να αγοράσει την υπερσύγχρονη Mustang Mach –E. Μάλιστα ζήτησε από έναν τεχνικό να του μάθει να χειρίζεται τη μεγάλη οθόνη αφής προκειμένου να κάνει όλες τις παραμετροποιήσεις που του επιτρέπει το σύστημα.

Ο 87χρονος Pedro García  είναι μανιώδης αγοραστής αυτοκίνητων Ford. Ούτε και ο ίδιος δεν θυμάται πόσα αυτοκίνητα έχει αγοράσει. Το μόνο που θυμάται είναι ότι όλα ήταν Ford. Και μάλιστα βενζινοκίνητα με καλά και δυνατά μοτέρ.

Πώς όμως ξεκίνησε να «αγκαλιάζει» το μέλλον; Μιλώντας καθημερινά με τον φίλο του και τοπικό έμπορο της Denia, Auto Christian, στο Alicante της Ισπανίας για τις αλλαγές που κάνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να προστατευόσουν το περιβάλλον από τη μόλυνση, είπε ότι και αυτός θέλει να είναι ένας μαχητής για μια πιο καθαρή ατμόσφαιρα. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μέλλον της αυτοκίνησης  αλλά και για την ηλεκτροκίνηση.

Ο έμπορος φίλος του και η ομάδα του, του υποσχέθηκαν ότι θα είναι ο πρώτος που θα του κάνουν βόλτα με την υπερσύχρονη Mach E. Αυτό ήταν αρκετό για να ανάψει το φυτίλι στον  Pedro García . Εντυπωσιάσθηκε με την ιδέα, διάβασε, έμαθε τα μυστικά του one pedal για την ανάκτηση ενέργειας και όταν ήρθε το αυτοκίνητο στην έκθεση τους αιφνιδίασε όλους.

Αντί να τον πάνε βόλτα τους πήγε ο ίδιος. Η δεύτερη έκπληξη ήταν όταν επιστρέφοντας  στην έκθεση είπε στο φίλο του:

« Αυτό το αυτοκίνητο το ερωτεύτηκα και το αγοράζω…»

Από τότε, η ομάδα του Auto Christian  βρίσκεται πάντα στο πλευρό του και του μαθαίνει όλα όσα ο ίδιος ζητάει.

Αν το σκεφθείτε δεν είναι και λίγο πράγμα στα 87 σου να … αγκαλιάσεις το μέλλον. Σίγουρα  κάποιοι πίστευαν ότι η μετάβαση σε ένα υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα ήταν δύσκολη για την ηλικία του.

Ο Miguel Estrela, πωλητής της Auto Christian, διαπίστωσε ότι ο Pedro έμαθε να διαχειρίζεται τα μυστικά της Mach-E πολύ πιο γρήγορα από έναν 40άρη οδηγό. Και μάλιστα τον σύγκρινε με κάποιους πολύ νεότερους του που παρά το φροντιστήριο που τους κάνουν οι πωλητές δεν θυμούνται βασικές λεπτομέρειες.

Ο 87χρονος πάντως υποστηρίζει ότι το Mach-E είναι πολύ πιο εύκολο στην οδήγηση από όσο αρχικά φανταζόταν. Τώρα ο Pedro δεν χρειάζεται καμιά βοήθεια ειδικά στο θέμα της φόρτισης.

Με ένα wall box εγκατεστημένο στο σπίτι του, απλά το φορτίζει κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί ξυπνά με ένα πλήρως φορτισμένο αυτοκίνητο. Η αθόρυβη λειτουργία και η ευκολία χρήσης που χαρακτηρίζει την  Mustang Mach-E – κυρίως κατά την οδήγηση με ένα πεντάλ – του επιτρέπουν να ταξιδεύει σε μέρη όπου δεν είχε καταφέρει να πάει μέσα σε πενήντα χρόνια.

Η αυτονομία της Mustang Mach-E – επίσημη μέτρηση είναι τα 610 χιλιόμετρα στην έκδοση με την πίσω κίνηση (RWD)  με μπαταρία extended-range — του επιτρέπει να  κάνει μακρινά ταξίδια. Αλλά όταν το ταξίδι του ξεπερνάει τα όρια και χρειαστεί να φορτίσει τις μπαταρίες μέχρι να ξεμουδιάσει και να πιει ένα καφέ η φόρτιση έχει ολοκληρωθεί σε έναν από τους δεκάδες σταθμούς που είναι εγκατεστημένοι στις εθνικές οδούς στο ισπανικό θέρετρο.

Ο 87χρονος που χάρηκε ιδιαίτερα όταν του εγκατέστησαν ένα wall box στο σπίτι του και δεν χρειάζεται να πηγαίνει στο σταθμό ανεφοδιασμού, απέδειξε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται τις αλλαγές και όλα μαθαίνονται αρκεί να υπάρχει θέληση και αγάπη.

Per Hal

Αυτός είναι ο 87χρονος που τόλμησε και «αγκάλιασε» την ηλεκτροκίνηση gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: