Αυτόνομα ρομπότ για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων παρουσίασε η Volkswagen

Η Volkswagen παρουσίασε το πρωτότυπο ενός ρομπότ το οποίο θα φορτίζει αυτόνομα ένα ή και παραπάνω ηλεκτρικά αυτοκίνητα χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης παρέμβασης, αρκεί ο χρήστης να “καλέσει” το ρομπότ μέσω της ξεχωριστής εφαρμογής για smartphones ή από την οθόνη του οχήματος του.

Το κάθε ρομπότ περιλαμβάνει στο εσωτερικό του τον εξοπλισμό για τη φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος και μπορεί να κινείται αυτόνομα στον χώρο του πάρκινγκ, αφότου παρκάρει ο οδηγός. Το ρομπότ βρίσκει μόνο του τη θέση του οχήματος που χρειάζεται φόρτιση, ζητά ασύρματα από το όχημα να ανοίξει τη θέση της πρίζας και στη συνέχεια συνδέει τα “βαγόνια μπαταρίας” όπως ονομάζει η vw τις μπαταρίες, μετά επιστρέφει στη θέση του και περιμένει μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως η φόρτιση του οχήματος.

Η εταιρεία αναφέρει ότι είναι εξοπλισμένα με συστοιχίες μπαταριών 25 kWh το καθένα και μπορούν να φορτίζουν ένα όχημα στα 50 kW με γρήγορη φόρτιση DC. Το ρομπότ φόρτισης μπορεί να κινεί ταυτόχρονα πολλά βαγόνια μπαταρίας.

Η VW ισχυρίζεται ότι η έννοια θα είχε ως αποτέλεσμα πολύ χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης, δεδομένου ότι θα έπρεπε μόνο να εγκαταστήσει το σύστημα σε ένα μικρό μέρος ενός χώρου στάθμευσης.

“Είναι ένα πρωτοποριακό πρωτότυπο, το οποίο μπορεί να γίνει πραγματικότητα αρκετά γρήγορα, αν οι συνθήκες είναι σωστές”, ανέφερε σχετικά ο Mark Möller, επικεφαλής ανάπτυξης της Volkswagen Group Components.

texnologia

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: