«Αυτοκτόνησε» άλλος ένας επικριτής του Πούτιν – O σκύλος του βρέθηκε να κουβαλά σημείωμα αυτοχειρίας!

Νεκρός κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες βρέθηκε στην Ουάσινγκτον άλλος ένας Ρώσος επιχειρηματίας, ο οποίος στο παρελθόν είχε εκφραστεί κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο επιχειρηματίας και επενδυτής Νταν Ράποπορτ, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αυτοκτόνησε προ ημερών στην Ουάσινγκτον ενώ ο σκύλος του βρέθηκε σε ένα πάρκο κοντά στην κατοικία, έχοντας πάνω του χρήματα και ένα σημείωμα που φέρεται να άφησε ο αυτόχειρας.

Πρόκειται για άλλον έναν Ρώσο επιχειρηματία ή ολιγάρχη που εντοπίζεται νεκρός τους τελευταίους μήνες, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Όλοι βρέθηκαν νεκροί κάτω από μάλλον ύποπτες περιστάσεις.

Η υπόθεση του Ράποπορτ περιπλέκεται από τη μαρτυρία της συζύγου του 52χρονου, η οποία είναι ιολόγος από την Ουκρανία, που τονίζει ότι δεν υπήρχε ούτε αυτοκτονία, ούτε σημείωμα. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι έχει άρχισε έρευνα για τον θάνατο του συζύγου της, αν και, κατά την Daily Mail, δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για αυτό.

Ο Ράποπορτ ζούσε στην Ουάσινγκτον από το 2012, όταν είχε φύγει από τη Ρωσία εν μέσω διαδηλώσεων κατά του Πούτιν, ως το 2016. Τότε πούλησε την κατοικία του για 5,5 εκατ. δολάρια στον Τζάρεντ Κούσνερ και τη σύζυγό του Ιβάνκα Τραμπ, την κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία ακολούθησε τον πατέρα της στον Λευκό Οίκο μετά την νίκη του στις εκλογές.

Στην Ουκρανία γνώρισε και παντρεύτηκε τη σύζυγό του με την οποία απέκτησαν μια κόρη. Από εκεί, ο Ράπορπορτ έφυγε στις αρχές του έτους, όταν είχε ξεσπάσει ο πόλεμος με τη Ρωσία. Δεν είναι πάντως σαφές ποια ήταν η βάση του.

Η υπόθεση του μυστηριώδους θανάτου έγινε γνωστή την Τρίτη σε κανάλι στο Telegram, από μια πρώην εκδότρια της ρωσικής έκδοσης του περιοδικού Tatler. Αυτή ισχυρίστηκε ότι τον είχε δει τον Μάιο στο Λονδίνο σε ένα μάλλον κακόφημο μπαρ «παρέα με νεαρά κορίτσια». «Λένε ότι η γυναίκα του τον είχε εγκαταλείψει», πρόσθεσε.

Η σύζυγος, από την πλευρά της, επιβεβαίωσε τον θάνατο, αν και δεν ανέφερε πότε και πώς πέθανε ο σύζυγός της. Διέψευσε ακόμη όλες τις άλλες λεπτομέρειες, την αυτοκτονία, το ταξίδι στο Λονδίνο και τον χωρισμό. «Ο Νταν μας απομάκρυνε από το Κίεβο και γύρισε εκεί για να βοηθήσει τη χώρα μου. Θα συναντιόμασταν στη συνέχεια στις ΗΠΑ», εξήγησε.

Ο Ράποπορτ ήταν υποστηρικτής του Αλεξέι Ναβάλνι και της Ουκρανίας. Ο ιστότοπος αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας Bellingcat τον είχε ταυτίσει με τον ψευδώνυμο αναλυτή «David Jewberg» που αναφερόταν συχνά στις σχέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας.

Είχε γεννηθεί στη Λετονία και έφυγε με την οικογένειά του για τις ΗΠΑ το 1980, όπου και τους χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο. Στη Ρωσία επέστρεψε το 1991 όπου εργάστηκε στον επενδυτικό τομέα. Το 2012 επέστρεψε στις ΗΠΑ με την πρώτη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: