Αυτοί είναι οι 10 δισεκατομμυριούχοι της Ευρώπης που δεν έχουν πτυχίο πανεπιστημίου-Πώς τα κατάφεραν (photos)

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ένα πτυχίο πανεπιστημίου μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εφόδιο για την επαγγελματική αποκατάσταση.

Ωστόσο αυτό δεν ισχύει πάντα. Μπορεί οι περισσότεροι επιτυχημένοι και πλούσιοι επιχειρηματίες να είναι απόφοιτοι κορυφαίων πανεπιστημίων, ωστόσο υπάρχουν και δισεκατομμυριούχε που είτε δεν αποφοίτησαν ποτέ, είτε δεν πήγαν καν στο πανεπιστήμιο.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που ακολουθούν με τους 10 δισεκατομμυριούχους της Ευρώπης που δεν έχουν πτυχίο

 

 

10. John Caudwell με περιουσία 2.7 δισ. δολάρια

Ηλικία/καταγωγή: 62/ Ηνωμένο Βασίλειο

Πως έγινε δισεκατομμυριούχος: Τηλεπικοινωνίες. Ιδρυτής της British phone retailer Phones 4 U.

 

Ο Caudwell σε ηλικία 15 ετών παράτησε τις σπουδές και ασχολήθηκε με τις πωλήσεις μεταχειρισμένων ΙΧ. Ηταν το 1987, στα 35 του, όταν τα πρώτα κινητά τηλέφωνα βγήκαν στο εμπόριο, τότε ο ίδιος και ο αδελφός του μπήκαν στην αγορά των τηλεπικοινωνιών και ίδρυσαν την εταιρεία, η οποία τελικά τους άλλαξε τη ζωή.

 

9. Ingvar Kampgrad με περιουσία 3.4 δισ. δολάρια

Ηλικία/καταγωγή: 89/ Σουηδία

Πως έγινε δισεκατομμυριούχος: Ιδρυτής του IKEA.

Kampgrad φανέρωσε το επιχειρηματικό του δαιμόνιο από νεαρή ηλικία, αφού πουλούσε σπίρτα στους γείτονές του. Στα 17, ο πατέρας του έδωσε ένα μικρό χρηματικό ποσό ως ανταμοιβή για τις επιδόσεις του στο σχολείο. Ωστόσο εκείνος τα χρησιμοποίησε για να κάνει το ΙΚΕΑ. Προτίμησε να κάνει μία επιχείρηση παρά να σπουδάσει και μέσα σε πέντε χρόνια εισήγαγε τα έπιπλα ανάμεσα στα προϊόντα του ΙΚΕΑ .

 

8. Baron Albert Frère με περιουσία 4.7 δισ. δολάρια

Ηλικία/καταγωγή: 89/ Βέλγιο

Πως έγινε δισεκατομμυριούχος: Επενδύσεις χάλυβα.

Ο Frère έφυγε από το γuμνάσιο σε ηλικία 17 ετών όταν πέθανε ο πατέρας του. Τότε πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την μικρή οικογενειακή επιχείρηση χάλυβα. Στην ηλικία των 30 ετών άρχισε να επενδύει σε άλλες εταιρείες χάλυβα στο Βέλγιο. Το 1970, ήλεγχε σχεδόν το σύνολο της βιομηχανίας σιδήρου και χάλυβα στη βελγική περιφέρεια της Chaleroi.

 

7. Richard Branson με περιουσία 5 δισ. δολάρια

Ηλικία/καταγωγή: 64/ Ηνωμένο Βασίλειο

Πως έγινε δισεκατομμυριούχος: Ιδρυτής της Virgin

Ο Branson εγκατέλείψε το σχολείο όταν ήταν μόλις 16 ετών για να ξεκινήσει ένα lifestyle περιοδικό για νέους. Πήρε συνεντεύξεις από διάσημους μουσικούς όπως ο Μικ Τζάγκερ. Το 1970 , σε ηλικία 20 ετών, άνοιξε μία επιχείρηση ταχυδρομικών παραγγελιών πώλησης δίσκων. Ένα χρόνο αργότερα όμως μια απεργία στα ταχυδρομεία έπληξε την επιχείρηση του και τότε άνοιξε τα πρώτα καταστήματα Virgin Records σε ηλικία 21 ετών .

 

6. Laurence Graff με περιουσία 5 δισ. δολάρια

Ηλικία/καταγωγή: 76/ Ηνωμένο Βασίλειο

Πως έγινε δισεκατομμυριούχος: Διαμάντια

Ο Graff εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία 14 ετών και ξεκίνησε την καριέρα του καθαρίζοντας τουαλέτες ως μαθητευόμενος σε έναν κοσμηματοπωλείο. Στη συνέχεια προχώρησε σε συνεργασία με ένα άλλο κοσμηματοπώλη, βοηθώντας τον στην επισκευή των κοσμημάτων, ωστόσο λίγο καιρό αργότερα το κατάστημα έκλεισε. Εκείνος συνέχισε στο χώρο των κοσμηματοπωλείων και κατάφερε να ανοίξει τα δικά του καταστήματα το 1962. Σε ηλικία 24 ετών είχε στην κατοχή του δύο κοσμηματοπωλεία, το ένα στο Hatton Garden του Λονδίνου .

 

5. Sir Philip Green με περιουσία 5.2 δισ. δολάρια

Ηλικία/καταγωγή: 63/ Ηνωμένο Βασίλειο

Πως έγινε δισεκατομμυριούχος: Μόδα. Ιδρυτής της Arcadia, στην οποία ανήκει το Topshop.

Ο Philip Green πήγαινε σε ένα εβραϊκό οικοτροφείο, ωστόσο το παράτησε στην ηλικία των 15 ετών. Δύο χρόνια αργότερα πέθανε ο πατέρας του. Εργάστηκε ως μαθητευόμενος σε έναν εισαγωγέα υποδημάτων. Δεν επέστρεψε ποτέ στο σχολείο, αφού αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του επιχείρησή  παίρνοντας ένα δάνειο 20.000 λιρών. Εκανε εισαγωγές φθηνών ρούχων και τα πουλούσε σε εμπόρους λιανικής πώλησης στο Λονδίνο.

 

4. Roman Abramovich με περιουσία 8.7 δισ. δολάρια

Ηλικία/καταγωγή: 48/ Ρωσία

Πως έγινε δισεκατομμυριούχος: Επενδύσεις

Ο Roman Abramovich έμεινε ορφανός από παιδί. Στα 17 του παράτησε το σχολείο και ξεκίνησε να δουλεύει ως πωλητής. Πουλούσε εισαγόμενες πάπιες από καουτσούκ από το διαμέρισμά του. Μάλιστα για να αναπτύξει την επιχείρηση του αποφάσισε να χρησιμοποιήσει 2.000 ρούβλια, δώρο από τους γονείς της πρώτης συζύγου για το γάμο τους. Με τα χρήματα αυτά ξεκίνησε να πουλάει αποσμητικά και αρώματα. Από τα 20 του χρόνια και μετά επένδυε, άνοιγε εταιρείες και στη συνέχεια τις πουλούσε.

 

3. Francois Pinault με περιουσία 13.2 δισ. δολάρια

Ηλικία/καταγωγή: 78/ Γαλλία

Πως έγινε δισεκατομμυριούχος: Μόδα

Ο Pinault παράτησε το γuμνάσιο στα 16 του και εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση, στο εμπόριο ξυλείας. Στην ηλικία των 26 πήρε δάνειο 100.000 φράγκων από τους δικούς του και έκανε τη δική του εταιρεία. Πλέον είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που εκπροσωπεί ακριβές μάρκες ένδυσης, συμπεριλαμβανομένων των Alexander McQueen, Saint Laurent  και Stella McCartney. Κατέχει επίσης οίκο δημοπρασιών Κρίστις.

 

2. Liliane Bettencourt με περιουσία 41 δισ. δολάρια

Ηλικία/καταγωγή: 92/ Γαλλία

Πως έγινε δισεκατομμυριούχος: Ιδιοκτήτρια της L’Oreal.

Δεδομένου ότι ήταν η κληρονόμος της αυτοκρατορίας L” Oreal, η Bettencourt και συνεπώς δεν αντιμετώπιζε απολύτως κανένα οικονομικό πρόβλημα δεν την ενδιέφερε να σπουδάσει. Η Bettencourt κατέχει πλέον το 33 % της L “Oreal, ωστόσο δεν έχει πλέον τον έλεγχο της περιουσίας των 24 δισ. λιρών, αφού θεωρείται διανοητικά ανίκανη να τη διαχειριστεί, όπως απεφάνθη δικαστήριο στο οποίο την πήγαν τα παιδιά της. Η Bettencourt είναι η 10η πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο .

 

1. Amancio Ortega με περιουσία 69.5 δισ. δολάρια

Ηλικία/καταγωγή: 79/ Ισπανία

Πως έγινε δισεκατομμυριούχος: Λιανεμπόριο. Ιδρυτής του Zara.

Ο Ortega εγκαταλείψει το σχολείο όταν ήταν 14 ετών προκειμένου να εργαστεί ως αγγελιοφόρος. Στη συνέχεια εργάστηκε στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και το 1975 στην ηλικία των 40 ίδρυσε την εταιρεία Zara και έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία. 

iefimerida.gr

typosthes.gr-Paraxena

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: