Αυτό το ρομποτικό παιχνίδι ανήκει στον… επόμενο αιώνα

«Sphero Bolt Robotic Ball» τη λένε και δεν είναι άλλη μια μπάλα που τρέχει σε εικονικούς χώρους.

Αυτή ελέγχεται από τη δική της εφαρμογή (Sphero Edu), με τη βοήθεια της οποίας την προγραμματίζεις και κινείται στον πραγματικό κόσμο!

Ο φωτεινός πίνακας λειτουργεί ως οθόνη για να παίζεις παιχνίδια, να προβάλεις δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, ακόμα και πληροφορίες για την κατεύθυνση της μπάλας.

Το θαυμαστό του πράγματος δεν σταματά ωστόσο εδώ, καθώς οι αισθητήρες που έχει της επιτρέπουν να αντιδρά στην ταχύτητα, την επιτάχυνση και τη διεύθυνση της κίνησης, την ίδια ώρα που η ενσωματωμένη πυξίδα εγγυάται πως θα τα κάνει όλα μόνη της όταν αποφασίσεις να την ελέγξεις χειροκίνητα. Ακόμα και την επικοινωνία με τις άλλες σφαίρες της Sphero (μέσω υπερύθρων)!

Τι μπορείς να κάνεις; Ό,τι την προγραμματίσεις. Μια Sphero Bolt μπορεί, για παράδειγμα, να προβάλει στην οθόνη της το φαντασματάκι του Pac-Man και να κυνηγά παντού στον χώρο μια άλλη που παρουσιάζει τον ίδιο τον Pac-Man. Και είναι πρακτικά ανεξάντλητα αυτά που μπορείς να κάνεις μαζί της, καθώς ταβάνι είναι εδώ μόνο η φαντασία σου.

Θέλεις να περιστρέφεται σαν τρελή κάθε φορά που τη χτυπά το φως ενός προβολέα; Προγραμμάτισέ τη και το κάνει. Δύο ώρες αλλιώτικου παιχνιδιού ανοίγονται μπροστά σου με μία φόρτιση στην υπέροχη αυτή σφαίρα των 130 ευρώ…

(?)

texnologia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: