Αυτό το πουά φόρεμα από το Pretty Woman θυμήθηκαν πάλι οι influencers

Αυτό το πουά φόρεμα από το Pretty Woman θυμήθηκαν πάλι οι influencers

Πρόκειται για ένα από τα iconic dresses που φορούσε στην ταινία η Julia Roberts.

Υπάρχουν ορισμένες ταινίες- ειδικά παλαιότερων δεκαετιών- που μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη μας για πολλούς λόγους. Άλλες για τις ερμηνείες των ηθοποιών, ενώ άλλες για τις στυλιστικές επιλογές του cast. Κάποιες ταινίες, όμως, συνδυάζουν και τα δύο αυτά στοιχεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Η ταινία του 1990 «Pretty Woman».

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το υπέροχο, off-shoulder κόκκινο φόρεμα με τα λευκά γάντια της Julia Roberts όταν ο Richard Gere τής έδινε ένα διαμαντένιο κολιέ; Ρητορική είναι η ερώτηση. Όλες το θυμόμαστε αυτό το ενσταντανέ. Στο συγκεκριμένο άρθρο, ωστόσο, δε θα μιλήσουμε για αυτό το συγκλονιστικό φόρεμα, αλλά για ένα άλλο, το οποίο εδώ και λίγο καιρό έχει αναβιώσει στην πιο εξελιγμένη εκδοχή του χάρη στις influencers του Instagram.

Αναφερόμαστε στο κομψό καφέ με λευκά πουά φόρεμα που φόρεσε τότε η Julia Roberts και το οποίο άνετα μπορείς να φορέσεις και σήμερα, τριάντα χρόνια μετά την προβολή της ταινίας. Είναι ένα φόρεμα κομψό, διαχρονικό και σε πολύ κολακευτική γραμμή για κάθε σιλουέτα.

Όπως βλέπεις και στη φωτογραφία, το iconic πουά φόρεμα της Julia Roberts ήταν τότε αμάνικο, φορεμένο με ζώνη, κοντά λευκά γάντια και καπέλο με δεμένο μαντήλι από το ίδιο ύφασμα του φορέματος. Σήμερα, οι influencers- όπως θα δεις στην παρακάτω gallery- έχουν επιλέξει κυρίως την κοντομάνικη εκδοχή του, το φορούν σε καφέ ή άλλες γήινες αποχρώσεις και το συνδυάζουν με mules, εσπαντρίγες ή loafers μετατρέποντάς το στο απόλυτο φθινοπωρινό outfit, που μπορεί να φορεθεί από το πρωί ως το βράδυ και να αποδειχθεί ως το απόλυτο transitional κομμάτι αυτής της μεταβατικής εποχής.

Cover photo: @alexachung

Διάβασε ακόμα:10 street style looks που μας εντυπωσίασαν στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: