Αυτό είναι τo τέλειο ποτό για τα νεφρά σας

Οι νεφροί είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματός μας. φιλτράρουνε πάνω από διακόσια λίτρα αίματος κάθε μέρα για την εξάλειψη των επιβλαβών πραγμάτων που βάζουμε στο σώμα.

Οι νεφροί είναι στην πραγματικότητα, ένα είδος αμυντικού μηχανισμού που καταργεί περίπου δύο λίτρα αποβλήτων και τα περίσσεια υγρά μέσω των ούρων.

Είναι πολύ τοξικά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα νεφρά , ανεπάρκεια της ουροδόχου κύστης και ασθένειες των ουροφόρων οδών. Οι χειρότεροι εχθροί των νεφρών είναι: το αλάτι, τα GMO (γενετικός τροποποιημένα προϊόντα) επειδή εισάγονται τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, τα αεριούχα ποτά, η καφεΐνη και τα τσιγάρα.

Για να διατηρήσετε την υγεία των νεφρών, είναι σκόπιμο να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού. Επίσης, έχει πολύ θετική επίδραση στην υγεία των νεφρών το παρακάτω ποτό.

Αυτό είναι τo τέλειο ποτό για τα νεφρά σας . Συστατικά που απαιτούνται:  

– Χυμό μισού λάιμ ή λεμόνι

– 1 ακτινίδιο χωρίς τη φλούδα

– Μισό φλιτζάνι καρύδια

– 1 μπανάνα

– Μισό ματσάκι φρέσκου μαϊντανού

– 1 φλιτζάνι νερό

Μέθοδος παρασκευής:

Στύψτε το λεμόνι / το χυμό λάιμ και βάλτε το στο μπλέντερ μαζί με όλα τα άλλα συστατικά. Ανακατέψτε τα καλά μέχρι να πάρουνε ένα ομοιογενές μείγμα.

Πιείτε αυτό το ποτό το πρωί πριν από το πρωινό σας.

Νεφρά – νεφροί

Οι νεφροί είναι τα όργανα του ανθρώπινου σώματος που φιλτράρουν το αίμα και το απαλλάσσουν από τοξίνες και ουσίες που το σώμα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει και τις αποβάλλουν μέσω τωνούρων. Ρυθμίζουν, επίσης την ισορροπία των μεταλλικών στοιχείων και του νερού. Οι δύο νεφροί βρίσκονται εκατέρωθεν της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, ακριβώς κάτω από το διάφραγμα.

Περιγραφή

Ο νεφρός έχει δύο στρώματα ιστού ορατά με γuμνό μάτι, το φλοιό εξωτερικά, και το μυελό εσωτερικά με τις ραβδώσεις και τα πυραμοειδή τμήματά του. Οι κορυφές αυτών των τμημάτων καταλήγουν στη νεφρική πύελο, όπου συλλέγονται τα ούρα πριν μεταφερθούν στην ουροδόχο κύστη μέσω του ουρητήρα. Κάθε νεφρός περιβάλλεται από ισχυρή εξωτερική κάψα και καλύπτεται από συνδετικό και λιπώδη ιστό που τον προστατεύει από κακώσεις.

Οι νεφροί λαμβάνουν αρκετή ποσότητα αίματος, ούτως ώστε να μπορούν να επιτελούν τις απαιτούμενες λειτουργίες τους και διαθέτουν περίπλοκο αγγειακό σύστημα. Καθένα από τα περίπου ένα εκατομμύριο νεφρικά σωμάτια (νεφρικά σπειράματα) στο νεφρικό φλοιό παίρνει αίμα από ένα προσαγωγό αρτηρίδιο που διακλαδιζόμενο σχηματίζει ένα σφαιρικό αγγειακό σύστημα και μετά εξέρχεται ως απαγωγό αρτηρίδιο. Το αίμα από τα απαγωγά αρτηρίδια συγκεντρώνεται στη νεφρική φλέβα. Στον άνω νεφρικό πόλο βρίσκονται τα επινεφρίδια.

Πηγή

syntages

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: