Αυτό είναι το σχέδιό μας για το χρέος – Θα συμβιβαστούμε με τους εταίρους – Γ. Βαρουφάκης στο Bloomberg

Αυτό είναι το σχέδιό μας για το χρέος – Θα συμβιβαστούμε με τους εταίρους   Γ. Βαρουφάκης στο Bloomberg

Την επιμήκυνση των ομολόγων της ΕΚΤ που λήγουν τον Ιούλιο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βραχυπρόθεσμη πίεση εξεύρεσης των κεφαλαίων για την αποπληρωμή τους θα ζητήσει μία ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή και οικονομολόγο Γιάννη Βαρουφάκη. 

Μιλώντας στο Bloomberg ο κ. , αφού τόνισε ότι μία έξοδος απ’ το δεν είναι επιλογή σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους — πιστωτές θα έχουν καλή κατάληξη.

Πρόταξε ως προτεραιότητα την διευθέτηση του ζητήματος του δημοσίου χρέους, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει την ανταλλαγή των υφιστάμενων ομολόγων με νέα, τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με την πορεία του . Αυτό στο πλαίσιο, όπως είπε, μίας αμοιβαία επωφελούς λύσης.

Σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή 180 μοιρών στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ένας συμβιβασμός τον οποίο θα κληθούν όλοι να κάνουν “οι Ευρωπαίοι, οι ΕΚΤ, η κα Μέρκελ, …εμείς”.

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συντάξει ένα πρόγραμμα που θα ανταποκριθεί στο σημερινό πρόβλημα που έχει η ελληνική κοινωνία απ’ τη λιτότητα και το οποίο “θα είναι ρεαλιστικό, ώστε ο κ. Σόιμπλε να μπορεί να το ‘πουλήσει’ στους δικούς του ψηφοφόρους” και να περάσει απ’ τα εθνικά Κοινοβούλια.

Ως προτεραιότητα του ίδιου είναι να δοθούν φορολογικά κίνητρα στους νέους επιχειρηματίες που καινοτομούν.

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεργαστεί και με άλλα για το σχηματισμό κυβέρνησης ενώ υπογράμμισε ότι στις 25 Ιανουαρίου είναι και μία ευκαιρία της Ευρώπης να αντιμετωπίσει επιτέλους τη συστημικότητα του προβλήματος χρέους συνολικά.

Εξάλλου για ακόμα μία φορά επανέλαβε ότι εξαρχής η προσέγγιση του προβλήματος ήταν λάθος. “Το αντιμετώπισαν ως πρόβλημα ρευστότητας, φορτώνοντας μας με υπέρογκα δάνεια και επιβάλλοντας μέτρα λιτότητας που μείωσαν 25% το ΑΕΠ ενώ το πρόβλημα ήταν ξεκάθαρα χρέους και έτσι τώρα πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί”, σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: