Αυτό είναι το σχέδιο ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ για τις υποκλοπές – Αλλάζουν τα «κόκκινα» τηλέφωνα

Το μυστικό σχέδιο με την κωδική ονομασία «ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ.» (Κλειστό Δορυφορικό Δίκτυο) για την αντικατάσταση του συστήματος επικοινωνίας που χρησιμοποιούν τα πρόσωπα υψηλού ενδιαφέροντος, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί αλλά και τα σώματα ασφαλείας, δημοσιεύουν  “ΤΑ ΝΕΑ”.

Βάσει του σχεδίου «ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ», 220 νέα τηλέφωνα και νέες συσκευές εντάσσονται σε ένα σύγχρονο, εναλλακτικό και ασφαλές δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας. Ουσιαστικά, τα γνωστά «κόκκινα» τηλέφωνα αντικαθίστανται με ένα κλειστό και απόλυτα ελεγχόμενο από το Δημόσιο και τον Στρατό σύστημα επικοινωνιών που δεν μπορούν να «σπάσουν» ξένες μυστικές υπηρεσίες και χάκερ. Στα προηγούμενα συστήματα εμπλέκονταν ιδιώτες ή εταιρείες.

Σύμφωνα με τα όσα φέρνει στο φως το σχέδιο, τα προηγούμενα χρόνια, καθώς όλες οι επικοινωνίες γίνονταν είτε μέσω των προσωπικών κινητών είτε μέσω ασύρματων τεχνολογιών της δεκαετίας του 1980, μπορούσαν να υποκλαπούν ακόμα και από ερασιτέχνες. 

Ένας λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση είναι η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις του τελευταίου διαστήματος και την υλοποίηση του σχεδίου έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: