Αυτή η νέα eco-friendly συλλογή περιλαμβάνει μπότες που μετατρέπονται σε mules

Αυτή η νέα eco friendly συλλογή περιλαμβάνει μπότες που μετατρέπονται σε mules

Η νέα βιώσιμη συλλογή της H&M δημιουργήθηκε από αειφόρα υλικά που παράχθηκαν από απορρίμματα.

Η συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020 της H&M, είναι μία από της καλύτερες εφαρμογές βιώσιμης μόδας που έχουμε δει στο χώρο, αφού περιλαμβάνει «καινοτόμα υφάσματα και διαδικασίες που μεταμορφώνουν υπολείμματα τροφίμων σε μια νέα φυσική ίνα και υφάσματα που προέρχονται από βιώσιμα επεξεργασμένο πολτό ξύλου, ενώ χρησιμοποιεί μια μοναδική επεξεργασία στην παραγωγή των κομματιών». Συνολικά, η συλλογή περιλαμβάνει 38 κομμάτια – 30 γυναικεία κομμάτια και 8 αντρικά – και είναι αποκλειστικά διαθέσιμη από της 3 Δεκεμβρίου στο www.hm.com. Τα εντυπωσιακά βραδινά φορέματα και τα tailored κοστούμια αποτυπώνουν τα υλικά και τη conscious φιλοσοφία της H&M.

Τα κομμάτια της συλλογής που ξεχωρίσαμε περιλαμβάνουν ένα κίτρινο έξωμο φόρεμα με prints λουλουδιών, το οποίο φόρεσε η Zinnia Kumar, οικολόγος, ακτιβίστρια και μοντέλο, γεννημένη στην Αυστραλία με έδρα το Λονδίνο, ένα πράσινο ζακάρ φόρεμα από ταφτά, τα σκουλαρίκια από μια ποικιλία ανακυκλωμένων μετάλλων, και ένα ζευγάρι μαύρες μπότες φτιαγμένες από VEGEA™, ένα καινοτόμο vegan δέρμα που παράγεται εν μέρει από υποπροϊόντα οινοποιίας. Μάλιστα, αν βγάλεις την αποσπώμενη κάλτσα από τα μποτάκια μπορείς να τα φορέσεις και σαν mules. Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης ένα ζακάρ σετ, ένα βελούδινο μίνι φόρεμα με φουσκωτά μανίκια, ένα crop top με πούλιες, και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου από το υλικό Made of Air®, ένα υλικό που παράγεται εν μέρει από απόβλητα βιομάζας.

«Για τη σεζόν AW20, στόχος μας ήταν να πρωτοπορήσουμε – ξεπεράσαμε τα όρια της δημιουργικότητας και της αειφόρου μόδας – εστιάζοντας στα απορρίμματα» λέει η Ann-Sofie Johansson, υπεύθυνη σχεδιασμού της H&M. «Δουλεύοντας με τον συγκεκριμένο τρόπο μεταμόρφωσης υλικών και αναδεικνύοντας στους πελάτες μας την ομορφιά που μπορεί να κρύβεται μέσα τους, ελπίζουμε ότι τα απορρίμματα θα αποτελούν κομμάτι της αειφόρου μόδας στο μέλλον,» συνέχισε.

Το brand κυκλοφόρησε επίσης μία καμπάνια βίντεο, στο οποίο βλέπουμε ένα μοντέλο να ανακυκλώνει ένα πλαστικό μπουκάλι νερού. «Όπου κάποιοι βλέπουν απορρίμματα, εμείς βλέπουμε προοπτικές,» λέει η αφηγήτρια. «Όπου κάποιοι βλέπουν σκουπίδια, εμείς βλέπουμε ομορφιά» συνέχισε, και παράλληλα ένα άλλο μοντέλο πέταξε μία τσάντα γεμάτη σκουπίδια σε έναν κάδο ανακύκλωσης. «Αλλάζουμε την μόδα – αρχίζοντας με τα πράματα που συνηθίζαμε να πετάμε».

Δες το βίντεο «Φόρα τα απορρίμματα» παρακάτω.

  Αυτός είναι ο πιο cool τρόπος να φορέσεις το blazer σου φέτος τον χειμώνα

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: