Αυτή η 23χρονη Φοιτήτρια είναι επικηρυγμένη για 1 Εκατομμύριο Δολάρια. Ο Λόγος; Θα σας αφήσει με το Στόμα Ανοιχτό!

Η Joanna Palani είναι 23 χρονών, από τη Δανία και σπουδάζει πολιτικές επιστήμες. Ακόμη, έχει στην κατοχή της 1 εκατομμύριο δολάρια, ως αμοιβή. Γιατί? Επειδή σκότωσε πάνω από 100 μαχητές ISIS, ενώ αγωνίστηκε μαζί με το κουρδικό Peshmerga στο Ιράκ και τη Συρία.

Η Joanna, η οποία είναι Ιρανοκουρδικής καταγωγής, γεννήθηκε σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στο Ramadi του Ιράκ, μετά τον πρώτο Πόλεμο του Κόλπου. Έριξε με το πρώτο της όπλο στην ηλικία των εννέα και ήταν ακόμα έφηβη, όταν, το 2014, έφυγε από το κολέγιο και άφησε την Κοπεγχάγη για τη Συρία.

Έγραψε στο Facebook ότι εμπνεύστηκε να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των γυναικών, για τη δημοκρατία, για τις ευρωπαϊκές αξίες που έμαθε ως Δανέζα. Εντάχθηκε στη συνεχιζόμενη εξέγερση ενάντια στην Συριακή κυβέρνηση στον απόηχο της Αραβικής Άνοιξης, πρώτα καταπολέμησε το καθεστώς Assad και στη συνέχεια, στράφηκε κατά των ISIS. Τους πολέμησε στο Kobane, μια συριακή πόλη που συνορεύει με την Τουρκία. Αγωνίστηκε μαζί με τη Μονάδα Προστασίας του κουρδικού λαού (YPG) και βοήθησε επίσης να απελευθερώσουν τα κορίτσια Yazidi, που είχαν φυλακιστεί ως σκλάβες του σεξ, ενώ αγωνίστηκε μαζί με τις δυνάμεις Peshmerga στο Ιράκ.

Οι δράσεις της τράβηξαν την προσοχή των Δανικών αρχών, που της απαγόρευσαν τα περαιτέρω ταξίδια στην περιοχή, όταν επέστρεψε από τις μάχες της το Σεπτέμβριο του 2015. Έπειτα, κλείστηκε στο Vestre Faengsel, τη μεγαλύτερη φυλακή της Δανίας, όταν αποκαλύφθηκε ότι καταπάτησε αυτή την απαγόρευση προκειμένου να ταξιδέψει στο Κατάρ. Πέρασε 3 εβδομάδες πίσω από τα κάγκελα και το διαβατήριό της κατασχέθηκε. Πιστεύει ότι την βλέπουν ως τρομοκράτη στη χώρα της και ζει με το να κρύβεται και να αλλάζει συνεχώς περιοχή.

«Λυπάμαι για την παραβίαση του νόμου, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή στο μυαλό μου εκείνη την στιγμή», είπε. «Αυτοί για τους οποίους ρίσκαρα τη ζωή μου, τώρα μου στερούν την ελευθερία μου. Δεν περίμενα να χάσω σχεδόν τα πάντα, επειδή αγωνίζομαι για την ελευθερία μας και την ασφάλειά μας.»

Originally posted 2017-02-11 22:00:58.

Viral news

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: