Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση

«Ανασχηματισμό ανανέωσης και προοπτικής με στόχο την ανάπτυξη και την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη», χαρακτήρισε το νέο κυβερνητικό ανασχηματισμό με σχόλιο του στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τόνισε: «Εύχομαι σε όλες και όλους καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα».

ΧΘΕΣ

22:30 Κερδισμένη βγαίνει η Ηλεία από τον ανασχηματισμό καθώς ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού, Δημήτρης Βαξεβανάκης αναλαμβάνει Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας αρμόδιος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο Τάσος Πετρόπουλος παραμένει υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ ο επίσης Ηλείος Σωκράτης Φάμελος αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

22:22 Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, αύριο Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 13.00 θα γίνει η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης.

21:59 Εκτός Υπουργείου Παιδείας έμεινε η Αχαιή Σία Αναγνωστοπούλου έως τώρα Αναπληρώτρια του Νίκου Φίλη. Τελικά η κυρία Αναγνωστοπούλου δεν πήρε κάποια άλλη θέση στο νέχο υπουργικό σχήμα. Το υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου που είχε διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας
Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: Γιάννης Δραγασάκης

1. Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός: Πάνος Σκουρλέτης
Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας Πολίτη: Νίκος Τόσκας
Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά

2. Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Υπουργός: Ολγα Γεροβασίλη
Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη: Δημήτρης Βίτσας

Υπουργός: Γιάννης Μουζάλας

4. Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

Υπουργός: Νίκος Παππάς

5. Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης

Υπουργός: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Αναπληρωτής υπουργός: Αλέξης Χαρίτσης
Υφυπουργός: Στέργιος Πιτσιόρλας

6. Υπουργείο Τουρισμού

Υπουργός: Ελενα Κουντουρά

7. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Πάνος Καμμένος
Αναπληρωτής υπουργός: Δημήτρης Βίτσας

8. Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Υπουργός: Κώστας Γαβρόγλου
Αναπληρωτής υπουργός για Ερευνα και Καινοτομία:Κωστας Φωτάκης
Αναπληρωτής υπουργός για τριτοβάθμια εκπαίδευση: Δημήτρης Βαξεβανάκης
Υφυπουργός Κωνσταντίνος Ζουραρις

9. Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Νίκος Κοτζιάς
Αναπληρωτής υπουργός: Γιώργος Κατρούγκαλος
υφυπουργός: Ιωάννης Αμανατίδης
Υφυπουργός Απόδημου: Τέρενς Κουίκ

10. Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Υπουργός: Σταύρος Κοντονής
Αναπληρωτής Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

11. Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Υπουργός: Θεανώ Φωτίου
Αναπληρώτρια υπουργός: Εφη Αχτσιόγλου

12. Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Ανδρέας Ξανθός
Αναπληρωτής υπουργός: Παύλος Πολάκης

13. Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υπουργός: Λυδά Κονιόρδου
Υφυπουργός: Γιώργος Βασιλειάδης

14. Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος
Αναπληρωτής υπουργός:
Υφυπουργός:

15. Υπουργείο Περιβάλλοντος

Υπουργός:

16. Υπουργείο Ενέργειας

Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης

17. Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων

Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης
Υφυπουργός Νικόλαος Μαυραγάνης

18. Υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής

Υπουργός: Παναγιώτης Κουρουμπλής

19. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός: Βαγγέλης Αποστόλου
Υφυπουργός: Ιωάννης Τσιρώνης
Υφυπουργός: Βασίλειος Κόκκαλης

Υπουργός Επικρατείας:

Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου: Αλέκος Φλαμπουράρης
Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου: Δημήτρης Λιάκος
Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Δημήτρης Τζαννακόπουλος

21:53 Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει καταλήξει στις τελικές του αποφάσεις.

19.37: Σε θρίλερ για γερά νεύρα, εξελίσσεται η υπόθεση ανακοίνωσης του ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι το νέο υπουργικό σχήμα, θα ανακοινωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής, ωστόσο λόγω εμπλοκών και διαδοχικών αλλαγών στους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η ανακοίνωση έχει μεταφερθεί χρονικά για μετά τις 9 το βράδυ.

Μάλιστα, εδώ και λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Ωστόσο, το κυβερνητικό σχήμα φαίνεται να λαμβάνει την τελική του μορφή αυτή την ώρα. Όπως μεταδίδει το newsit.gr κ. Βερναρδάκης θα αναλάβει το υπουργείο Επικρατείας. Επικρατέστερο όνομα για το υπουργείο Οικονομίας ακούγεται ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος αναβαθμίζεται.

Ο κ. Σταθάκης που φεύγει από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης φαίνεται πως κατευθύνεται στο νεοσυσταθέν υπουργείο, εκείνο της Ενέργειας.

Ο κ. Κουρουμπλής φαίνεται πως κατεβαίνει προς τα παραλιακά αναλαμβάνοντας το υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ακόμα δεν έχει κλειδώσει αλλά τελικά φαίνεται πως βρέθηκε λύση με τον κ. Σκουρλέτη για το υπουργείο Εσωτερικών.

Η κα Όλγα Γεροβασίλη σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Διοικητικης Ανασυγκρότησης, ενώ για το υπουργείο Παιδείας ακούγεται το όνομα του Κώστα Γαβρόγλου που ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως το όνομα του Γιώργου Κιμούλη ακούγεται για το υπουργείο Πολιτισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κιμούλης είναι στην Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

18.42: Δεν αποκλείεται η ανακοίνωση του ανασχηματισμού να γίνει αργά το βράδυ μετά τις 21:00, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

18.08: Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Ο ανασχηματισμός αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επομένων ωρών, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, να έχει ξεκινήσει τις σχετικές επικοινωνίες, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος θα πραγματοποιηθούν από τη νυν κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο κ. Κουρουμπλής ακούγεται τις τελευταίες ώρες πως θα μετακινηθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη στο υπουργείο Εσωτερικών.

Αμετακίνητοι φέρονται να είναι οι: Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Χουλιαράκης, Κοτζιάς, Καμμένος και Τσακαλώτος.

15.53: Το απόγευμα αναμένεται η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, σύμφωνα με μεότερες πληροφορίες.Παρότι ενδέχεται να γίνουν καραμπόλες της τελευταίας στιγμής, τα περισσότερα ονόματα φαινέται πως έχουν «κλειδώσει». Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του και οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ενημερωθεί.Ωστόσο η ονοματολογία μένει να επιβεβαιωθεί ή όχι, τις επόμενες ώρες.Νεότερες πληροφορίες ως προς την ονοματολογία αναφέρουν:

Αμετακίνητοι, σύμφωνα με το in.gr φέρονται οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Αμυνας Πάνος Καμμένος, Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής Γιώργος Χουλιαράκης.

Στη θέση του παραμένει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, φεύγουν από τα υπουργεία τους, αλλά είναι άγνωστο εάν θα αναλάβουν νέο χαρτοφυλάκιο οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Πάνος Σκουρλέτης και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η Όλγα Γεροβασίλη φεύγει από τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου και αναλαμβάνει υπουργός Εσωτερικών. Εκτός κυβέρνησης φέρεται ο Νίκος Τόσκας.

Αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα γίνει με τον Νίκο Φίλη, αν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας, μετά την συνέντευξη Ιερώνυμου και παρά την πρόσφατη κόντρα του με την Εκκλησία.

Για τον Γιώργο Σταθάκη υπήρχε η πληροφορία ότι μετακινείται στο υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής, ωστόσο τις τελευταίες ώρες φαίνεται να υπάρχει κώλυμα λόγω ασυμβίβαστου.

Ο Νίκος Παππάς φέρεται να μετακινείται στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, όπου αναλαμβάνει και αρμοδιότητες σχετικές με τα τηλεοπτικά θέματα.

Τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου φέρεται να καταλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού.

Υπουργός Επικρατείας πηγαίνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ως τώρα αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης φέρεται να αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκτός κυβέρνησης φέρονται να μένουν οι Θοδωρής Δρίτσας, Αριστείδης Μπαλτάς, Νίκος Παρασκευόπουλος, Δημήτρης Μάρδας και Σία Αναγνωστοπούλου. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος λένε οι πληροφορίες, μετακινείται σε άλλο πόστο, ενώ πρόσωπο κλειδί γι” αυτό τον ανασχηματισμό θεωρείται ο Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος αν μείνει όπως όλα δείχνουν εκτός κυβέρνησης, αυτό θα σηματοδοτήσει λένε κάποιοι και πολιτικές εξελίξεις μέσα στο κόμμα. Ερωτηματικό μπαίνει και δίπλα στο όνομα του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθου.

Ο Νίκος Παππάς, σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει το νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και τα Media. Τη θέση της Όλγας Γεροβασίλη που πολλοί τοποθετούν στο Εσωτερικών φαίνεται ότι αναλαμβάνει ο κ. Τζανακόπουλος.

Από την “παλιά φρουρά” ακόμη και αν δεν είναι στη θέση του αντιπροέδρου ο Γιάννης Δραγασάκης θα συνεχίσει να έχει σημαντικό ρόλο, ειδικά σε ότι αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, έναν τομέα στον οποίο και ειδικά στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ενισχύσει με νέα πρόσωπα που έχουν αποδείξει ωστόσο την αξία τους, όπως τονίζει το Μαξίμου.
Έτσι με τον αναμενόμενο ανασχηματισμό ρόλο αναμένεται να αναλάβουν οι κύριοι: Τζανακόπουλος, Πιτσιόρλας, Γιώργος Τσίπρας και Στάικος, αλλά και οι κυρίες Βάκη και Αχτσιόγλου.

Απ” την “παλιά φρουρά” του υπουργικού όλα δείχνουν ότι ο Νίκος Φίλης παραμένει στη θέση του καθώς φάνηκε πως έχει ισχυρή στήριξη σε ιδεολογικό και όχι μόνο επίπεδο και στο συνέδριο, ενώ ο Χριστόφορος Βερναρδάκης παίρνει το δρόμο προς το Μαξίμου, αλλά δεν διευκρινίζεται ακόμη σε ποια θέση.

xespao.gr-topika

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: